Astral Doors – Black Eyed Children 

Facebookrssmail

Mijn eerste kennismaking met de uit Zweden afkomstige Astral Doors dateert inmiddels al weer van een jaar of zeven geleden. Relatief laat, toen bleek dat de heren al vanaf 2003 hard op de Heavy Classic Rock deur aan het kloppen waren. De heren hebben zich in de hun beginperiode laten beïnvloeden door bands als Rainbow, Deep Purple, Black Sabbath en DIO. Het album ‘Testament Of Rock – The Best Of Astral Doors’ geeft een mooi overzicht over deze eerste jaren. De band, bestaande uit Nils Patrik Johansen zang, Joachim Nordlund gitaar, Ulf Lagerstroem bas, Johan Lindstedt drum en Jocke Roberg toetsen, heeft zich daarna verder doorontwikkeld en vanaf 2010 is er muzikaal een licht bombastische powermetal sound aan toegevoegd. Na drie jaar wachten ligt op 28 april alweer het achtste album van deze vijfkoppige band in de platenwinkels.

De nieuwe release ‘Black Eyed Children’ borduurt verder op de laatste drie albums ‘Requiem Of Time’, ‘Jerusalem’ en ‘Notes From The Shadows’. Opener en tevens de hitsingle ‘We Cry Out’ is inmiddels al te beluisteren via Spotify. De gitaarriffs die volgen na de sfeervolle toetsen intro spetteren de huiskamer in en brengen direct een licht gevoel van euforie naar boven. De volumeknop gaat omhoog en mijn buren zullen in een klein uur toch echt niet onder een eerste kennismaking met Astral Doors uit kunnen. Mijn Heavy Classic Rock kinderhand is kennelijk snel gevuld want bij ‘Walls’ is het al lastig om niet al luchtgitaar spelend en headbangend door de huiskamer te springen. Het feest der herkenning kent een continuïteit die de hele plaat lang te horen is.

Het ontdekken van een nieuw Rockgeluid zal op ‘Black Eyed Children’ dan ook erg lastig zijn. Wel, en wat mij betreft het meest karakteristiek en er uitspringend, is echter de zang van Nils Patrik Johansson. Voor degene die al eerder kennismaakten met deze Zweden is de naam van een van de grootste hardrock zangers aller tijden, Ronnie James Dio, een naam waarmee hij vaak wordt vergeleken. Wat mij betreft is dat een erfenis die al vanaf de band zijn oprichting met verve wordt ingevuld. Voor fans van Ronnie James Dio die door het grote aanbod van nieuwe releases de Astral Doors de afgelopen jaren hebben gemist is ook deze plaat een absolute aanrader. Men brengt het album uit op Digi ltd, CD en Vinyl.

Voor liefhebbers van dit genre dus geen enkel excuus om deze plaat, doordrenkt met invloeden van eerder genoemde grote bands, op 28 april niet direct aan te schaffen.

(85/100, MetalVille)

Tracklist:
01. We Cry Out
02. Walls
03. God Is the Devil
04. Die On Stage
05. Tomorrow’s Dead
06. Good vs Bad
07. Suburban Song
08. Lost Boy
09. Slaves To Ourselves
10. Black Eyed Children
11. Jesus Christ Movie Star (Bonus Track)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ