Watain smerig goed in 013

Facebookrssmail

Na 5 jaar wachten is er dan eindelijk op 5 januari de nieuwe plaat van de Zweedse black metal band Watain, ‘Trident Wolf Eclipse’. De band speelt 5 album releaseshows, waaronder op deze donderdag 11 januari in de het Tilburgse poppodium 013. Toch best apart als er in Stockholm, Berlijn, Londen en Parijs de andere 4 release shows zijn. Maar veel bands komen nu eenmaal graag in Nederland.

Om klokslag 20.00 uur mag support Degial de avond openen met een 45 minuten durend optreden, waarbij de nadruk ligt op het vorig jaar verschenen album ‘Predator Reign’. De band speelt lekker strak hun nummers, maar duidelijk is dat alle aanwezige wachten op Watain.

Na Degial gaat dan het gordijn van de uitverkochte Jupilerzaal dicht en wordt het podium in gereedheid gebracht voor Watain. Bekend is dat een liveshow van deze Zweden niet zomaar een optreden is maar een heus ritueel, volgens deze true blackmetallers. Het zeer professionele optreden wordt begonnen met het geweldige ‘Legion’s of the Black Light’, tevens het openingsnummer van het geweldige album ‘Sworn to the Dark’. Tijdens dit boeiende optreden komen van het onlangs verschenen album 3 nummers voorbij, ‘Nuclear Assault’, ‘Furor Diabolicus’ en ‘Sacred Damnation’. De rest van de songs komen van de rest van de discografie van deze topband. Watain besluit deze geweldige avond met een cover van Dissection, te weten ‘the Somberlain’ en laat de uitverkochte zaal in extase achter. Fenomenaal.

Foto’s (C) Eus Straver

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ