To the Rats and Wolves speelt een te kleine Upstairs plat

Facebookrssmail
To the Rats and Wolves

To the Rats and Wolves heeft iets meer als een maand geleden zijn meest recente album ‘Cheap Love‘ uitgebracht en dat kan natuurlijk niet zonder tour om deze te promoten. De laatste stop van deze tour brengt de band naar de Upstairs van Melkweg. Support voor deze avond komt van Flash Forward en Breathe Atlantis.

Flash Forward mag de avond openen en doet dit meteen lekker energiek. De rockers brengen een goed klinkende set die het publiek heerlijk op weet te zwepen voor de rest van de avond en verklappen tegelijkertijd dat ze in september een nieuw album uitbrengen en dit op 24 oktober in exact dezelfde zaal zullen presenteren.

Als volgende is het de beurt aan Breathe Atlantis en waar Flash Forward het publiek al een beetje verdeelde qua mensen die de band goed vonden of niet, doet Breathe Atlantis hier nog een schepje bovenop. De mix van RnB vocals met hardrock valt niet bij iedereen goed in de smaak en dat is wel een beetje aan het publiek te merken. Gelukkig komt de band zijn set zonder al te veel moeite door en is het bijna tijd voor To the Rats and Wolves.

To the Rats and Wolves opent enthousiast en dit loont zich; het publiek reageert met veel energie en draagt dit door de set heen! De productiekwaliteit van de set is op het niveau van een arenatour (zoals op de Duitse tour die de band met Eskimo Callboy deed vorig jaar) en het is duidelijk dat metalcore met electronische invloeden zoals de band het brengt gewoon niet groot genoeg is binnen ons kikkerlandje. Gelukkig maakt dat de band niets uit, want deze knalt heerlijk door! De band springt over het kleine podium heen en weer, en laat hierbij het publiek vergeten dat het met maar 150 man in Upstairs staat, iets wat maar weinig bands zullen evenaren!

Upstairs is duidelijk een te kleine band voor To the Rats and Wolves, maar ik kan je zeker aanraden deze band eens te checken, of dit nu live is of nieuwste album Cheap Love (@Red: Misschien opnieuw review linken?). Flash Forward kan een interessante band zijn als je van opzwepende rockmuziek houdt, maar mochten je interesses meer bij RnB en hardrock liggen, dan kan je misschien Breathe Atlantis een keertje checken.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ