An Evening With Knives – Serrated

Facebookrssmail

Eindelijk is ie er dan. Op 21 mei 2016 rondde An Evening With Knives de succesvolle crowdfunding campagne af om het geld bij elkaar te sprokkelen voor haar debuutalbum. Tijdens alle feestelijkheden liep drummer Ivo Jonkers een zware blessure aan zijn knie op die de band noopte de ambities uit te stellen. Nadat Ivo hersteld was werd het werk aan het debuutalbum opnieuw ter hand genomen. Dat bleek nog heel wat voeten in de aarde te hebben, maar op 26 januari 2018 presenteren Marco, Ivo en Peter dan toch hun debuutalbum ‘Serrated’.

“Where the wall of sound falls down into a sea of tranquility” Beter kun je de muziek van An Evening With Knives niet omschrijven. ‘Serrated’ sleurt de luisteraar de wereld van An Evening With Knives binnen waarin sfeerrijke psychedelica verpakt worden in diepduistere stoner-doom riffs. Dat begint al bij de beeldschone albumcover waarop met minimale middelen de sfeer van het album perfect wordt verbeeld. ‘Serrated’ is een album langzaam groeit en onder de huid van de luisteraar kruipt. In eerste instantie kunnen de nummers eenvormig overkomen, maar per luisterbeurt ontdek je als luisteraar nieuwe lagen. Verwacht van An Evening With Knives geen standaard 3 minuten rockliedjes. De nummers op ‘Serrated’ drijven vooral op sfeer. Slepend en duister schilderen Marco, Ivo en Peter hun muzikale landschap in epische rocksongs waarin Marco’s goed geplaatste vocalen het duistere karakter nog meer benadrukken. ‘Serrated’ is een ouderwets album waarin de nummers samen een verhaal vertellen, ondanks dat ‘Thoughts and Regrets’ en ‘Blind Man’s Guess’ al eerder op An Evening With Knives’ titelloze debuutep verschenen. Het hoogtepunt van ‘Serrated’ is ‘Fade Out’ dat tegelijkertijd verdriet, wanhoop en kwaadheid verbeeldt.

‘Serrated’ is zeker geen allemansvriend. Het album verlangt aandacht en geduld van de luisteraar. Maar wanneer je die drempel hebt genomen word je als luisteraar beloond met prachtige psychedelische post rock waarom je bij iedere luisterbeurt nieuwe lagen ontdekt. ‘Serated’ is  het lange wachten meer dan waard. (80/100)

‘Serrated’ wordt op cd uitgebracht door het Italiaanse Argonauta Records en op vinyl door het Eindhovense Lighttown Fidelity. An Evening With Knives presenteert haar debuutalbum op 26 januari in skatepark AreaFiftyOne  in Eindhoven.

Tracklist:
Come Undone
Restless
Blindman’s Guess
Hysteria
Fade Out
Thoughts And Regrets
Drowning In Daybreak

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ