Alwaid – The Machine And The Beast

Facebookrssmail

De formatie Alwaid is afkomstig uit het Franse Lille en brengt hun tweede album, ‘The Machine And The Beast’, opnieuw uitgebracht. De band is sinds hun oprichting in 2010 meerdere malen in ons land geweest voor een concert. Aanvankelijk was het album dat eerst in eigen beheer uitkwam alleen online of via de merchandise verkrijgbaar. In het najaar van 2017 vond de band onderdak bij Valkyrie Rising label, al waar het album voorzien werd van een ander artwork en met twee extra nummers erop opnieuw wordt uitgebracht.

Het thema van het album is tegenstrijdigheden, mythen , legenden en verhalen die tot de verbeelding spreken. Overheersend is de stem van zangeres Marie Perrier. Na het intro start men uitstekend met ‘Amphisbaena’ en ‘When Giants Wake’. De grunts in de nummers op het album passen perfect bij de operastem van Marie. Op de momenten dat er een rustpuntje is en de band wat gas terugneemt kan men altijd terugvallen op de toch wel indrukwekkende vocalen van de zangeres. Hoewel niet alle nummer even sterk zijn is er voor de liefhebbers van dit genre toch veel te genieten. Alwaid doet ten opzichte van hun eerste album een enorme stap voorwaarts. ‘The Machine And The Beast’ ligt 2 februari in de winkel.

(80/100, Valkyrie Rising)

Tracklist:
01 Enter The Other One Inside
02 Amphisbaena
03 When Giants Wake
05 The Whale
06 The Lord Of Cities
07 Monsters By Gaslight
08 Sang Noir
09 So The Song Went (Silent o’Moyle)
10 Idle Riddles And Rhymes
11 Fractalized

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ