Deströyer 666 – Call of the Wild

Facebookrssmail

Deströyer 666 is een black / thrash metal band die origineel uit Australië komt. Het begon daar ooit in 1994 als solo project van gitarist K.K. Warslut onder de naam Bestial Warlust. Na twee sterke debuut albums, ‘Unchain the Wolves’ en ‘Phoenix Rising’, heeft K.K. zich in Europa gevestigd. Deströyer (K.K.) heeft zich een tijdje in Nederland gevestigd en heeft momenteel het Verenigd Koninkrijk als thuisbasis. Door de vele verhuizing heeft Destroyer nooit een vaste line-up gehad, met als enige vaste kern oerlid K.K. Warslut.

Om de tijd te vullen tussen het laatste (geweldige) album ‘Wildfire’ en het aankomende nieuwe album hebben de heren bedacht een EP uit te brengen met de titel ‘Call of the Wild’. Er staan drie nieuwe nummers op en één Deströyer 666 klassieker ‘Trialed by Fire’. Een van de beste nummers die de band ooit heeft gemaakt. Een heropname van deze song is dan ook geen heel raar idee. Het is een hele toffe versie geworden, wel wat anders gezongen hier en daar, maar veel beter opgenomen. Ik prefereer toch de ranzige oude versie, maar deze mag zeker ook wezen.

Deströyer 666 is een band die toch al nooit in een hokje was te stoppen en de sounds van de band verschilt per album en zelf binnen een album enorm. Waar de band vroeger een soort blackend thrash speelde gaat de band de laatste tijd veel meer richting de oude heavy metal uit de UK. Ik moet bij deze drie nieuwe nummers dan ook vaak aan Venom denken, maar dan met een flinke hap peper in de reet. De nummers zijn stuk voor stuk erg sterk en worden bij elke luisterbeurt beter. Het openingsnummer ‘Voilence is Golden’ brul je binnen drie keer kluisteren volledig mee en bij het daarop volgende ‘Stone by Stone’ bang je de haren van je kop. Deströyer 666 klinkt op deze EP ranzig, bevlogen en heeft zoals altijd schijt aan iedereen. Een heerlijke schijf die hoge verwachtingen schept voor het komende album. (85/100 Season of Mist)

Tracklist:
– Voilence is Golden
– Stone by Stone
– Call of the Wild
– Trialed by Fire

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ