Happy birthday Eddie Jackson

Facebookrssmail

Eddie Jackson is geboren 29 januari 1961 en is ook wel bekend als EdBass en One Take. Eddie is een Amerikaanse basgitarist voor de progressieve metal band, Queensrÿche, waarvan hij mede-opgerichter was in 1982. Eddie Jackson werd geboren in Robstown, Texas. Hij begon met het spelen van de akoestische gitaar op de leeftijd van 14. Twee jaar later stapte hij over naar elektrische gitaar en basgitaar. Hij experimenteerde ook met zang en drums. Eddie Jackson ontmoette drummer Scott Rockenfield eind 1979 op Redmond High School en begon te spelen in Scott Rockenfield’s band Cross+Fire in 1980. De bandnaam veranderde eerst in The Mob en in 1982 naar Queensrÿche.

Na de bejubelde gelijknamige EP ‘Queensryche’ verscheen in 1988 het derde album uit, het conceptalbum ‘Operation: Mindcrime’. Het nummer ‘I Don’t Believe In Love’ levert hun een Grammy-nominatie op. Bij het grote publiek is Queensrÿche bekend geworden met het nummer ‘Silent Lucidity’ van het album ‘Empire’uit 1990. Hiervoor ontving de band twee Grammy-nominaties en vijf MTV Video Music Awards-nominaties, waarvan er één werd gewonnen.

RockMuZine feliciteert Eddie Jackson met zijn 57ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ