Maiden UniteD geeft hardste show ooit in Carré

Facebookrssmail
Foto (c) Armelle van Helden, www.armellevanhelden.nl

Maiden UniteD, dé tribute band van Iron Maiden speelde geheel akoestisch in Carré. De band, bestaande uit bekende muzikanten als Ruud Jolie (gitaar), Mike Coolen (drums), Damian Wilson (zang), Thijs Schrijnemakers (Hammond Orgel) en Huub van Loon (keyboard), nam voor de gelegenheid special guests mee als Sharon den Adel (Within Temptation), Wudstik (For all we know, Ayreon), Perrtu Kivilaakso (Apocalyptica) en Dennis Startton (Iron Maiden). Het werd een mooie show in Carré

Maiden UniteD bracht in Carré aparte experimenten. Onder anderen ‘Empire of the Clouds’, dat door Iron Maiden zelf nooit live is gespeeld. Maiden UniteD besloot het juist wél te doen. Omdat het origineel zo’n achttien minuten duurt, had Maiden UniteD het nummer in vieren gesplitst. Een unieke ervaring, juist omdat het nooit eerder live ten gehore gebracht is. Het nummer is het echter wel waard vaker live gespeeld te worden. Hopelijk ooit door Iron Maiden zelf!

Damian Wilson is een echte theaterman. Tussen de nummers praatte hij de tijd met groot gemak vol. Zo bluftte en twijfelde hij de hele avond, om aan het einde van de show het publiek in te duiken. Zo claimde hij dat hij de eerste stagediver ooit in het Koninklijk Theater was. Ook Sharon den Adel kon niet achterblijven. Oké, zij had wat druk van Wilson nodig, waarna ook zij het publiek in dook, om zo de eerste vrouwelijke stagediver ooit in Carré te zijn.

Maiden UniteD in Carré was een succes en iedereen in het publiek heeft ‘snoeihard’ genoten.  Met afsluiter ‘Wasted Years’ sloten alle muzikanten tesamen op het podium een geweldige show af, waar nog lang over nagesproken zal worden. Carré is niet meer die ouderwetse theaterzaal, maar door Maiden UniteD omgetoverd tot een ware rocktempel!

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ