Cradle of Filth en Moonspell geven heerlijke shows in 013

Facebookrssmail

Op donderdag 1 februari staan Cradle of Filth en Moonspell in een uitverkocht poppodium 013 in Tilburg, om beide hun nieuwste album te promoten. Moonspell uit Portugal bracht eind 2017 hun 11e album ‘1755’ uit. Dit album is een conceptalbum over de aardbeving in Lissabon en is geheel in het Portugees gezongen.
Om 19:30 beginnen de Portugezen hun uur durende set met de eerste vier songs van hun nieuwe album, waarbij zanger Fernando Ribeiro getooid met hoed en masker meteen de hoofdrol opeist. Het geluid staat lekker hard en alles is goed te volgen, na ‘Em Nome De Medo’, ‘1755’, ‘In Tremor Dei’ en ‘Desastre’ is het tijd voor wat ouder werk middels ‘Night Eternal’, ‘Scorpion Flower’ (met Lindsay Schoolcraft (toetsen/ zang) van Cradle of Filth) om de vocalen van Anneke van Giersbergen te zingen. Hierna volgt het nog oudere ‘Opium’ waarna er nog twee nieuwe songs van het nieuwste album worden gespeeld. Na bijna 50 minuten is het tijd voor de vijf heren om nog 2 klassieke Moonspell songs te spelen, het van het album ‘Wolfheart’ afkomstige ‘Alma Mater’ en het geweldige ‘Full Moon Madness’ van het album ‘Irreligious’. Het is wel eens fijn om een niet zo volgeboekte package te zien op een avond, maar gewoon 2 bands die een normale set te zien spelen.

Na de ombouwpauze is het om klokslag 21.00 uur tijd voor de heren en dame van het Britse Cradle of Filth om een ruim anderhalf uur durend optreden neer te zetten. Ook Dani Filth en kompanen hebben eind 2017 een nieuw (het 13e) uitgebracht. Dit album ‘Cryptoriana – the Seductiveness of Decay’, wordt tijdens deze tour gepromoot. Van dit album krijgen we 3 songs voorgeschoteld, ‘Heartbreak and Seance’, ‘Achingly Beautiful’ en ‘You Will Know the Lion by his Claw’. Verder krijgen we van de andere albums nog de nodige goede uitvoeringen te horen, zoals openingsnummer ‘Gilded Cunt’, ‘Dusk and Her Embrace’, ‘Beneath the Howling Stars’, ‘Her Ghost in the Fog’ en na een uur en vijfenveertig minuten sluit ‘From the Cradle to Enslave’ deze heerlijke avond in stijl af. Enige puntje van kritiek is dat als het in de 013 uitverkocht is dan is het ook echt nokvol en is bewegen niet echt makkelijk, maar goed om deze bands nu in een gehalveerde grote zaal te zetten is misschien ook geen goed idee. Al met al was het genieten van deze 2 bands in topvorm, wat een heerlijke avond.

Foto’s (C) Armelle van Helden

Setlist Cradle of Filth:

– intro: Ave Satani,
– Gilded Cunt,
– Beneath the Howling Stars,
– Blackest Magick in Practice,
– Heartbreak and Seance,
– Bathory Aria,
– Dusk and her Embrace,
– the Death of Love,
– You Will Know the Lion by his Claw,
– intro: a Bruise upon the Silent Moon,
– the Promise of Fever,
– Achingly Beautiful,
– Nymphetamine (Fix),
– Her Ghost in the Fog,
– Born in a Burial Gown,
– From the Cradle to Enslave,
– outro: Blooding the Hounds of Hell.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ