LANDMVRKS ijzersterk in 013

Facebookrssmail

Het is zaterdag 11 mei als LANDMVRKS een uitverkochte show speelt in 013’s NXT voor zijn Creatures tour. De eerst van de twee shows moet ik toevoegen, al zijn er weer een paar kaarten beschikbaar voor de volgende (op dinsdag 21 mei). De andere bands op deze tourposter zijn Guilt Trip, Like Moths to Flames en The Devil Wears Prada.

Het is aan Engelse hardcore band Guilt Trip on deze avond te openen. Het publiek wordt direct opgezweept door de harde klanken en de pit opent zich vrijwel direct. Ook de band zelf gaat lekker in zijn set op, om ons een rauwe set gevuld met harde riffs te brengen.

Hierna is de beurt aan Like Moths to Flames. Vocalist Chris Roetter begint het publiek vrijwel direct mee te trekken in zijn set, waarmee ze het publiek continue mee laten springen, zingen of zwaaien. Het geheel klinkt erg lekker en ook de lichtshow die de heren mee hebben sluit goed aan, mits wat hyperactief.

De show van The Devil Wears Prada start met een robotische stem die om een pit vraagt, wat het publiek direct gaande krijgt. Ook het zestal zelf is lekker actief op het podium. De metalcore van de heren klinkt tegelijkertijd toegankelijk en uniek. Wellicht was een langere set leuker geweest, maar gelukkig komen de heren later dit jaar terug!

LANDMVRKS knalt er direct hard in met ‘Creature’ en ‘Death’, en ook het publiek gaat er goed voor; de pit heropent zich direct en er reist ook een flink aantal crowdsurfers de lucht in. De show is aangekleed op een niveau waar sommige arenashows nog een puntje aan kunnen zuigen; de lichtshow sluit perfect aan bij de show, aangevuld door een gigantische V die LED animaties afspeelt. Ook muzikaal staan de Fransozen sterk in hun schoenen; tijdens de set van iets meer dan een uur doen ze vooral nummers aan van het album ‘Lost in a Wave’, maar ook wat publieksfavorieten van buiten dit album komen voorbij.

Foto’s (c) Megan Keijzer

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ