G3 naar Groningen: Joe Satriani, John Petrucci en Uli Jon Roth komen naar De Oosterpoort

Facebookrssmail

Gitaarvirtuoos Joe Satriani komt samen met vakbroeders John Petrucci en Uli Jon Roth naar Groningen. De drie snarenkunstenaars zullen op 31 maart het publiek in de Grote Zaal van De Oosterpoort omver spelen met hun indrukwekkende gitaarsolo’s. Satriani over zijn G3 tour: “It’s fun, it’s unpredictable, it’s wild – it’s everything you could want in a show.” Sinds 1996 reist Satriani’s G3 tour de aarde rond met ‘s werelds grootste gitaristen, met als gevolg gegarandeerd uitverkochte zalen in de United States, Zuid Amerika, Europa, Australie en Japan. “Ik zou kunnen zeggen dat ik verbaasd ben over het langdurige succes van G3, maar dat ben ik niet”, lacht Satriani. “Ik denk dat een deel van de charme zit in de chemistry van drie top gitaristen die het podium delen.”

Joe Satriani

Joe Satriani wordt gezien als een van dé gitaarvirtuozen van eind vorige en begin deze eeuw. Hij speelde met o.a. Mick Jagger en Deep Purple, verkocht ruim tien miljoen platen en werd maar liefst vijftien keer genomineerd voor een Grammy Award. Geïnspireerd door helden als Jimi Hendrix pakt Satriani op zijn veertiende – op de dag dat Hendrix overleed – zijn gitaar op, om deze niet meer neer te leggen. Inmiddels heeft hij meerdere soloplaten op zijn naam staan en bracht hij zijn eigen gitaarlijn uit.

 

John Petrucci

John Petrucci staat voornamelijk bekend als gitarist, producer, songwriter en oprichter van de metalband Dream Theater, die tweemaal voor een Grammy werd genomineerd. Ook was hij gitarist bij het veelgeprezen Liquid Tension Experiment. John fungeert als trouwe partner tijdens Joe Satriani’s G3-tours en lanceerde als solo-artiest onder zijn eigen label een solo-album, Suspended Animation.

Uli Jon Roth

Uli Jon Roth wordt door velen beschouwd als één van de grootste gitaristen aller tijden. Als tiener maakte Uli al naam als lid van de Duitse supergroep Scorpions, waarmee hij maar liefst 5 albums op zijn naam schreef. De virtuoos wordt ook wel gezien als dé ontdekker van het neo-klassieke gitaarspel en beïnvloedde hiermee de jongere generatie topmuzikanten.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ