Voodoo Circle – Raised On Rock

Facebookrssmail

Sinds de oprichting van de band in 2008 heeft Voodoo Circle al vijf albums uitgebracht, het nieuwste daarvan is ‘Raised On Rock’, dat vooral dankzij de nieuwe zanger Herbie Langhans het album is waar bandoprichter en gitarist Alex Beyrodt naar eigen zeggen het meest enthousiast over is. Het Duitse Voodoo Circle met Mat Sinner (bekend van de band Sinner) op de bas produceert met ‘Raised On Rock’ opnieuw een album propvol invloeden van Deep Purple, Whitesnake en Led Zeppelin, maar dit keer met een wat stevigere ondertoon en een geluid dat soms meer naar metal dan naar hardrock neigt.

Het openingsnummer is het snelle, krachtige ‘Running Away From Love’, dat zich niet onderscheidt door een originele tekst maar waarin wel duidelijk wordt wat Langhans allemaal in zijn mars heeft. Dat zijn stem volgens Beyrodt beter bij het wat ruigere materiaal past dan de stem van zijn voorganger David Readman wordt hier duidelijk geïllustreerd. ‘Higher Love’ is een pakkend nummer dat een perfecte combinatie vormt van een stevige riffs en een melodieuze zang die het nummer een heel toegankelijk karakter geeft. Hoewel Alex Beyrodt openlijk toegeeft dat Whitesnake en John Sykes inspiratiebronnen van hem zijn, lijkt ‘Walk On The Line’ toch wel een beetje al te veel op Whitesnakes ‘Crying In The Rain’ gebaseerd te zijn om heel origineel over te komen.

Als de link met Whitesnake eenmaal gelegd is, valt ook het nummer ‘Where Is The World We Love’ op door de gelijkenis met de Whitesnake-klassieker ‘Is This Love’, en het nummer ‘Just Take My Heart’ doet denken aan Whitesnakes ‘Standing In The Shadow’. Na deze wat minder vernieuwende nummers wordt het album weer wat origineler dankzij het ruige en harde ‘Unknown Stranger’, het Ritchie Blackmore-achtige ‘Dreamchaser’ en ‘Love Is An Ocean’ met zijn akoestische opening en hammondsolo’s.

Op ‘Raised On Rock’ laat Voodoo Circle zien dat de band veel verschillende stijlen aankan; van opzwepende hardrock tot een trage ballad in de vorm van ‘Chase Me Away’, het wordt allemaal even overtuigend gebracht. De zang van Langhals gaat van zacht en gevoelig tot snoeihard, hoog en ruig, en geeft de band zo meer beweegruimte. De erg duidelijke invloeden van Whitesnake maken het album zeker wat minder origineel, maar niet minder prettig om naar te luisteren. Met deze bezetting is Voodoo Circle sterker dan ooit, en heeft daarom zeker een veelbelovende toekomst.

(75/100. AFM Records)

Tracklist:
01 Running Away From Love
02 Higher Love
03 Walk On The Line
04 You Promised Me Heaven
05 Just Take My Heart
06 Where Is The World We Love
07 Ultimate Sin
08 Chase Me Away
09 Unknown Stranger
10 Dreamchaser
11 Love Is An Ocean

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ