Candle – The Keepers’s Curse

Facebookrssmail

Candle is een nog erg jonge Zweedse band want de band krijgt pas vorm in 2015. In 2016 2ordt een demo opgenomen, welke Candle een platendeal oplevert bij Xtreem Music. Deze deal leidt tot de opname van hun debuutalbum ‘The Keepers’s Curse’ in de eerste helft van 2017. Het doel van de band is de tijden van de old school heavy metal te laten herleven. Live heeft de band enkele shows gedaan, de meest memorabele is die in het voorprogramma van Blaze Bayley, niet onbekend bij de meeste lezers.

Dan nu dus naar het album: de stijl is dus heavy metal, soms licht doom invloeden en vooral door de zang ook soms wat theatraal. Muzikaal kun je de band eigenlijk moeilijk vergelijken met andere bands en dat is knap, want in de tegenwoordige tijd met circa 40 jaar heavy metal is vergelijken vaak een van de eerste dingen die je als recensent doet. De nummers zitten stuk voor stuk goed in elkaar, fraaie riffs, qua tempo ook lekker afwisselend en ook regelmatig goed soleerwerk. Minpunt op dit album kan de zang gevonden worden, bij de hogere c.q. langere uithalen komt zanger Erik niet toonvast over en dat kan voor menig luisteraar wellicht op de lange duur storend gevonden worden.

Een album wat muzikaal goed klinkt, qua zang moet je er door heen kunnen luisteren.

(70/100, Xtreem Music)

Tracklist:

1. Intro 01:25
2. The Secret 04:30
3. Light at the End 05:33
4. Frozen with Fear 06:14
5. Betrayal 04:35
6. Dancing Lights 04:49
7. Embraced by Darkness 04:34
8. No Peace for My Soul 05:09
9. Vengeance 06:49

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ