F.K.Ü. – The Horror And The Metal

Facebookrssmail

De Zweedse band F.K.Ü. speelt crossover thrash met als thema horror en de liefde voor metal. Dit alles wordt gebracht met een flinke dosis humor. De letters F.K.Ü. staan voor Freddy Krueger’s Ünderwear. De vergelijking met bands als S.O.D. en D.R.I. is dan ook snel gemaakt.

De tien nummers op ‘The Horror And The Metal’ zijn kort en de teksten verwijzen naar horrorfilms of bevatten op een andere manier grappige accenten. Zo plakt F.K.Ü. in het eerste nummer ‘The Horror And The Metal’ song-en albumtitels van andere bands aan elkaar die dan toch een logisch geheel vormen. ‘The Horror And The Metal’ verwijst dan ook niet naar een horrorfilm maar is een eerbetoon aan onder meer Anvil’s ‘Forged In Fire’ en Forbidden’s ‘Twisted Into Form’.

Het tweede nummer (He Is) The Antichrist gaat over Damien, hoofdpersoon in de horrorfilm ‘The Omen’. ‘The Spawning’ refereert naar de film ‘Piranha’. Hierna komt het beste nummer ‘Don’t Have To Go To Texas’ wat op ‘Speak English Or Die’ niet misstaan zou hebben en uiteraard refereert aan de Texas Chainsaw Massacre films. ‘Harvester Of Horror’ is een verwijzing naar Metallica’s ‘Harvester Of Sorrow’. Muzikaal neigt het ook wel een beetje naar Metallica, vooral de zang en het nummer bevat wat minder crossover-invloeden.

De tekst van ‘Harvester Of Horror’ is een eerbetoon aan films waarin buitenaardse parasieten de hoofdrol spelen zoals ‘Alien’, ‘The Faculty’ en ‘The Hidden’. ‘Deep Cuts’ verwijst titelgewijs naar de tijd dat we nog naar de videotheek gingen om films te huren als ‘Blood Frenzy’, ‘Humongous’ of ‘Neon Maniacs’. ‘They are 237’ gaat over de film ‘Scanners’. Op ‘Bringing Back The Dead’ laat Larry Lethal een paar screams horen a la Rob Halford in zijn hoogtijdagen. De zang van Larry Lethal is sowieso top. De ene keer oorverdovend hoge screams en dan klinkt hij weer als een James Hetfield, Zetro of zoals in het laatste nummer als Bobby ‘Blitz’ van Overkill. Erg veelzijdig dus.

‘Some Kind Of Mosher’ is afgeleid van de Metallica documentaire ‘Some Kind Of Monster’. De tekst gaat dit keer niet over een horrorfilm maar over het genot van moshen en de liefde voor horror en metal. Afsluiter ‘You Are Who You Eat’ gaat over de obscure horror western kannibalen film ‘Ravenous’. ‘The Horror And The Metal’ is een tijdmachine met het jaar 1986 op de teller. Druk op de knop en laat je meevoeren. Verplichte aanschaf voor iedereen die van old skool crossover thrash houdt. Ondanks het gebrek aan originaliteit scoort dit album toch een hele dikke 9 (93/100) (Despotz Records)

Tracklist

 1. The Horror And The Metal (3:54)
 2. (He Is) The Antichrist (3:03)
 3. The Spawning (3:32)
 4. Don’t Have To Go To Texas (2:46)
 5. Harvester Of Horror (4:10)
 6. Deep Cuts (3:41)
 7. They Are 237 (3:39)
 8. Bringing Back The Dead (3:03)
 9. Some Kind Of mosher (3:13)
 10. You Are Who You Eat (4:32)

Lineup

 • Larry Lethal – Vocals
 • Peter Stooaahl – Guitars
 • Pat Splat – Bass
 • Unspeakable Emp – Drums
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ