Preludio Ancestral – Oblivion

Facebookrssmail

De Argentijnse band Preludio Ancestral  heeft een aarzelende start bij het begin van hun muzikale avontuur. Het is 2005 dat de band opgericht wordt, en direct verschijnt er een demo. Het duurt echter zeven jaar voordat men weer wat van zich laat horen, maar dan heeft de band de smaak te pakken en tussen 2015 en eind 2016 verschijnen maar liefst twee albums. Daarnaast worden er zes singles gelanceerd en nu is er dan hun vierde werkstuk ‘Oblivian’. Eind 2017 kwam de band terecht bij het Spaanse Fighter Records.

Gitarist en oprichter van de band, Leonardi Gatti, besloot samen met zijn andere twee bandleden, bassist Ari Katajamäki en drummer Diego Camaño om het ditmaal over een andere boeg te gooien. Zo werden er gastmuzikanten gezocht en kun je maar liefst zeven verschillende Europese vocalisten horen op de nieuwe plaat. Na het overbodige intro start het album met de eerste single ‘King of Silence’. Al direct een geweldig nummer, zoals dat hoort bij een symphonische power metal band. Hoewel het niet storend is dat er steeds een ander achter de microfoon staat, zijn de twee volgende nummers minder sterk gezongen. ‘Ready To Rock’ heeft weer wel een geweldige sound en ook bij titel track en tweede single ‘Oblivian’ is het volop genieten, mede door de machtige vocalen van Juan Pablo Kilberg. Het nummer ‘Universal Love’ is een schitterende ballad, en daarna weet de band weer gas te geven met ‘Reflections in the Wind’ en ‘Dust World’. De plaat eindigt met het machtige ‘Metal Walls’ dat doet denken aan Wolfpakk. Voor liefhebbers van powermetal is dit een prima album. De release datum is 21 maart.

(80/100, Fighter Records)

tracklist :

01 – Presagio
02 – King of Silence
03 – Storm
04 – Fear of Falling
05 – Ready to Rock
06 – Oblivion
07 – Universal Love
08 – Reflections in the Wind
09 – Dust World
10 – Metal Walls

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ