Tombs – All Empires Fall

Facebookrssmail

allempires_1500Als je als 1e nummer ‘Obsidian’ (nummer 2 op de plaat) te horen hebt gekregen, ben je meteen verkocht. Een schitterend black metal epos, waar men meteen vol gas er in gaat, pretentieloos en vol emotie. De stem, de productie, echt alles klopt.

Wanneer je dan wat later vanaf nummer 1 (‘The World Is made Of Fire’), deze EP gaat beluisteren, heeft de rest wat meer tijd nodig. Deze band uit Brooklyn NYC, staat garant voor een perfecte mix van black/post-metal. Ook schemert er wat death metal door in de muziek. Het ene moment super agressief met dito stem, om vervolgens met zeer rustgevende nummers op de proppen te komen.

Relapse en Tombs blijken al jarenlang een goede verstandhouding met elkaar te hebben, want men is elkaar reeds jaren trouw en dat heeft al veel moois opgeleverd. ‘Last Days Of Sunlight’ is een groeibriljant, de kracht van dit rustige nummer zit in zijn eenvoud, repeterend vermogen, didgeridoo-geluiden en bezwerende stem. ‘Deceiver’ kabbelt voort, maar ook hier weer is de compositie leidend en niet de snelheid of agressie. Als afsluiter krijg je ‘V’ voorgeschoteld. Een sfeervol intro wordt opgevolgd door een wanhopige “cleane” stem, die je aandacht pakt en een dikke 6 minuten later pas weer loslaat. De ‘Sisters Of Mercy’ vocalen drukken een belangrijke stempel op dit nummer. Ook de aanstekelijke bass partijen dragen hun steentje bij.

Het is afwachten of dit slechts een tussendoortje is, of dat Tombs binnenkort al met een volwaardige klapper op de proppen komt. Kom maar op!

(8,5/10, Relapse Records)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ