Scardust – Arrowhead

Facebookrssmail

De symfonische progressieve metal band Scardust uit Israel leverde met hun debuut ‘Sands of Time’ een album af waarbij de band vooral zoekend is naar een eigen identiteit. Ze zijn opgericht in 2013 en in hun nog prille loopbaan gingen ze de eerste twee jaar door het leven als Somnia. Als Scardust werd direct na de naamsverandering hun eerste EP ‘Shadow’ uitgebracht. Nu is er hun eerste full-length album waarop werkelijk van alles te horen is.

Je hoort er natuurlijk een gedreven band maar daarnaast zijn er violen, een heus orkest en er wordt regelmatig gebruik gemaakt van een koor. Wanneer de eerste klanken je tegemoet komen van het openingsnummer ‘Overture – Sands of Time Act I’ waant men zich in een ‘Epica’ omgeving en dit krijgt vervolg tot en met ‘Act V’. Het hoort bij de eerste vijf nummers die naadloos in elkaar schuiven, waarbij vooral ‘Dials – Sands of Time Act III’ er uit springt. Dit ruim acht minuten durende nummer wordt gedragen door zangeres Noa Gruman, die laat horen meerdere stijlen te beheersen.

‘Arrowhead’ is een rommelig nummer, waarin vooral de zang veel te gejaagd klinkt. Gaandeweg zakt het niveau weer wat verder in en dat komt omdat het wat veel van hetzelfde is en er geen of weinig structuur meer in de nummers zit. Het nummers ‘Blades’ is dan weer een verademing. Noa krijgt in dit nummer hulp van gast vocalist Jake E (Amaranthe). Ook het laatste nummer ‘Gift Divine’ is wonderschoon, zo perfect als het album begon, zo goed eindigt dit ook weer.

Waar het in sommige nummers aan ontbreekt is een goede opbouw, dit wordt met de laatste twee nummers weer helemaal rechtgezet. De band is zeker talentvol, heeft een dijk van een zangeres en natuurlijk is het voor een eerste album helemaal niet slecht. Wanneer de nummers wat verfijnd zouden worden, met name in de opbouw dan gaan we zeker nog veel van Scardust genieten in de toekomst.

(75/100, Eigen beheer)

Tracklist:

01 – Sands of Time: Overture
02 – Sands of Time: Eyes of Agony
03 – Sands of Time: Dials
04 – Sands of Time: Hourglass
05 – Sands of Time: Sands of Time
06 – Arrowhead
07 – Out of Strong Came Sweetness
08 – Queen of Insanity
09 – Blades
10 – Gift Divine

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ