Timber en Dead Entertainment naar Metal Front Coevorden

Facebookrssmail

Op zaterdag 14 april staat de tweede editie van het ‘open podium’ in het Metal Front Coevorden, oftewel het Oocee@MFCop, op het programma. Met dit keer de loudrock formatie Timber uit Friesland en de punkveteranen van Dead Entertainment, uit de regio Overijssel.

Het voorprogramma de punkband Dead Entertainment uit Gramsbergen leidt sinds het ontstaan in 1996 (toen onder de naam Bastard Squad) een sluimerend bestaan. Modus operandi is het toezeggen van een aantal optredens, vervolgens de band proberen bij elkaar te krijgen (wat meestal betekent: een nieuwe drummer zoeken), een half jaartje oefenen en een drie- of viertal optredens te doen om vervolgens weer de pijp aan Maarten te geven en er voor een paar jaar mee te stoppen.

Echter, de band bestaat in z’n huidige bezetting sinds 2016 en is voornemens nog een poosje door te doen.Het repertoire bestaat uit punkmuziek die z’n oorsprong vindt in de jaren ‘80 (covers van o.a. The Exploited, GBH en Vopo’s).

Het hoofdprogramma Timber verrijst eind 1999 op uit de as van de Leeuwarder wave-rock band ‘GarliC’ nadat de twee resterende gitaristen Jack Kleisma en Andre v/d Zee vastbesloten zijn om door te gaan. Dit duo begint het millennium voortvarend met de promo demo ‘Unanimated Eyes’ waarop beukend gitaarwerk wordt begeleid door drum & bass samples en duidelijk een meer agressievere kant van de heren laat horen. Kort daarna worden beide mannen aangevuld met een drummer en bassist, wat het duo omvormt tot een meer traditionele rock band line-up. Samen met Peter, de bassist van het eerste millennium uur, groeit Timber uit tot een hecht en vooral stevige melodisch geheel. Iets wat goed is te horen op het in 2002 uitgebrachte ‘Soulfight’. Heten daarop volgende ‘Mindweb’ (2004) en ‘Inside’ (2006) zijn een stevig, fris en vooral logisch vervolg.

Hedendaags horen we een band die verder is en die hun repertoire compact en dynamisch speelt. Niet op de laatste plaats door Ynse Schellens (zang) en Hilbrand van der Woude (drums). De band heeft een eigen geluid welke een mix van stoner, metal, grunge en gitaarrock laat horen. Een groovy trip die leidt van beukende gitaarriffs tot groovende, dynamische melodieën. Op 11 September 2015 verscheen het album ‘Alone With My Fears’ met 7 studio tracks en één live opname.

Momenteel is Timber druk met schrijven en opnemen van nieuw werk. Een paar nieuwe tracks zullen ook in Coevorden op het publiek afgevuurd worden. Friesland en Overijssel zijn zaterdagavond goed vertegenwoordigd, met twee bands op het programma met muzikanten in de gelederen die al zo’n 20 jaar meedraaien.

Het concert van Timber en Dead Entertainment begint 14 april om half negen.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ