Green Day naar de Ziggo Dome in Amsterdam

Facebookrssmail

Op dinsdag 31 januari 2017 komt Green Day voor een concert naar de Ziggo Dome in Amsterdam. Dit concert is onderdeel van hun wereldwijde ‘Revolution Radio Tour’, vernoemd naar hun nieuwe album dat in oktober 2016 uitkomt. De voorverkoop voor dit concert start vrijdag 9 september om 10:00 uur.

image-2016-08-11(1)

Green Day bestaat uit zanger/gitarist Billie Joe Armstrong, bassist Mike Dirnt en drummer Tré Cool. De Amerikaanse punkrockband heeft wereldwijd meer dan 75 miljoen albums verkocht en is bekroond met vijf Grammy Awards. ‘Dookie’, een dynamisch en explosief punkpopalbum, betekende met meer dan 10 miljoen verkochte platen in de Verenigde Staten én een Grammy Award voor ‘Best Alternative Album’, de grote doorbraak van Green Day. Na ‘Dookie’ volgden de albums ‘Insomniac’, ‘Nimrod’ en ‘Warning’.

Vanaf 2004 is de punkband echt niet meer weg te denken uit de rockmuziek, toen het album ‘American Idiot’ – bekroond met een Grammy Award (Best Rock Album) – op nummer 1 binnen kwam in de Billboard chart. In 2009 kwam het album ’21st Century Breakdown’ uit, dat een Grammy Award won voor Best Rock Album.  Naar aanleiding van de Broadway show gebaseerd op American Idiot (2010), kreeg Green Day nog een Grammy Award: Best Musical Show Album (American Idiot: The Original Broadway Cast Recording).
In 2015 is de band opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. Later dat jaar bracht Green Day de documentaire ‘Heart Like A Hand Grenade’ uit, die een kijkje achter de schermen geeft bij het schrijven van hun legendarische album American Idiot.

Green Day brengt hun twaalfde studioalbum, ‘Revolution Radio’, uit op 7 oktober van dit jaar. Eerste wapenfeit van dit album is de release van de nieuwe single: Bang Bang. Het is het antwoord van Green Day op recente gebeurtenissen. Het kenmerkt een welkome terugkeer van een band met meer te vertellen dan ooit. ‘Of course the world has lost its collective mind… and me, Mike and Tré are lost souls too’, aldus Green Day frontman Billie Joe Armstrong. ‘Revolution Radio is a movement for lost souls to come together… dance together… sing together… and most of all, find each other. That’s what the spirit of Green Day has been about since day one.’

De laatste keer dat Green Day op Nederlandse bodem speelde was op Pinkpop in 2013.
Hoog tijd dus dat hun geëngageerde poppunk weer live in ons land te horen is!

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ