Immolation kwam, zag en heerst in Baroeg

Facebookrssmail

Op Goede Vrijdag 30 maart staat er weer een heerlijke brute package op het programma in de Baroeg te Rotterdam. Het Amerikaanse Immolation komt weer langs om hun laatste album ‘Atonement’ te promoten. Op deze Europese tour hebben ze het eveneens uit Amerika afkomstige Full of Hell, Monument of Misanthropy (Oostenrijk/Frankrijk) en Stortregn (Tsjechie) meegenomen.

Om 18.45 is het aan Stortregn de eer om de eerste heavy tonen te laten klinken, de vijf uit Tsjechie spelen blackened/death in de stijl van Belphegor. Ondanks het vroege tijdstip loopt het al redelijk vol in de Baroeg en wordt Stortregn positief ontvangen door het aanwezige publiek.

Daarna is het de beurt aan Monument of Misanthropy om hun brute deathgrind te laten horen aan de inmiddels goed gevulde Baroeg. Tijdens hun optreden werd er een heerlijke versie gespeeld van de Death song ‘Pull the Plug’. Deze band heeft vanavond weer wat nieuwe fans erbij, wat een geweldig optreden.

Als derde band betreedt Full of Hell het podium, zo indrukwekkend als Monument of Misanthropy was is het niet, maar deze Amerikanen stellen ook niet teleur. Het valt niet mee om de vorige band te overtreffen, maar de goed gevulde Baroeg is toch zeer positief over Full of Hell en geeft na afloop deze band toch een zeer verdiend applaus.

Dan is het tijd voor de headliner Immolation om het podium te betreden en vanaf de eerste tonen is het duidelijk dat de volle Baroeg op deze deathmetal band aan het wachten is. Deze band is een van de allerbeste in het genre en ze stellen weer niet teleur, alles is weer perfect te horen en de heren zijn goed geluimd. In 70 minuten worden 17 songs gespeeld, waaronder 7 songs van hun laatste langspeler ‘Atonement’. Songs als ‘Destructive Currents’, ‘the Distorting Light’ en ‘Thrown to the Fire’ passen prima tussen klassiekers als ‘Close to a World Below’, ‘Father, You’re not a Father’ en ‘Into Everlasting Fire’. Het optreden is alweer voorbij gevlogen, Ross Dolan bedankt de Baroeg en laat de fans uitgeput achter. Immolation kwam, zag en heerste weer als altijd. Overweldigend.

Foto Immolnation (c) Dirk van den Heuvel, archief RockMuZine

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ