Submit Fest brengt goede deal

Facebookrssmail

Het is een bewolkte zaterdagmiddag in Rotterdam als de Baroeg al vroeg zijn deuren opent. Het is vandaag namelijk alweer tijd voor de 3e editie van Submit Fest! Het festival biedt een podium voor kleinere bands met progressieve invloeden. De lineup vandaag draait om de rap en djent combinerende headliner Hacktivist. 

Another Now mag om half 3 de dag aftrappen. De vijfkoppige Nederlandse band brengt een stevig potje moderne metalcore met wat progressieve invloeden. De band is actief op het podium en krijgt er een goede lichtshow achter. De set duurt slechts 20 minuten, maar de band weet een stevige indruk achter te laten.

Het Britse Familiar Spirit past makkelijk in het zelfde straatje als Hacktivist. De band brengt rap over djent, afgewisseld met atmosferische prog. Soms lijken deze atmosferische stukken wel outro’s, waardoor publiek soms halverwege nummers al klapt. De band heeft wat moeite om de aansluiting met het publiek te vinden maar speelt toch gewoon lekker door. Mede door de swingende frontman zet de band een stevige set neer.

De volgende band op het programma is Front Street, een Nederlandse nu metal band. De band lijkt het publiek een beetje te verdelen met de Limp Bizkit achtige riffs en rappende vocalen, gemixt met electronische elementen en grunts. Wel krijgt de band de eerste pit van de dag.
De Britten van RXPTRS (spreek uit: raptors) mogen als volgende het vermaak verzorgen. Zonde is dat de band in de ‘dinner slot’ speelt, ofwel van 17:00-17:35, waardoor wat minder publiek aanwezig is. De heren spelen een heerlijk pptje groovy post-hardcore, waarbij vooral de gerekte, relatief hoge cleans opvallen. De band weet de interactie goed te vinden en zal bij meerderen goed in het geheugen gegrift staan.

Time, the Valuator is de enige band vandaag die niet uit Nederland of Engeland komt. De Duitsers maken progressieve metalcore en waar een 6 snarige bass niet raar is ofzo, staat deze tijdens de set toch wat raar afgesteld. Hierdoor trilde de bass flink door, wat niet geheel comfortabel was.

The Royal is de laatste Nederlandse band die vanavond speelt. De band speelt melodische metalcore en verveelt niet, ondanks dat dit genre bol staat van de kleinere bandjes. De frontman weet de binding met het publiek goed te vinden en mede hierdoor vormt de eerste goede van de dag zich. De band laat zich van zijn beste kant zien in een heerlijke set.

Invisions is ongetwijfeld de zwaarste band die vandaag op de poster staat, en misschien zelfs wel de zwaarste van de drie edities. De Britten zetten een energieke set neer en een relatief lege doch harde pit vormt zich voorin de zaal. De band weet tegelijkertijd toch relaxed op het podium staan en creëert zo een intieme sfeer die we weinig zien bij dit soort shows.

Afsluiter Hacktivist laat zich kenmerken door djents en de twee rappers. De band zet een zeer professionele set neer met zijn eigen lichtshow. Ook is het duidelijk te merken dat het meeste publiek toch wel voor Hacktivist aanwezig is. Een redelijk grote push pit ontstaat en het andere publiek staat mee te springen op de muziek van de band. De rappers zoeken voldoende interactie met het publiek en zijn duidelijk in hun element op het Rotterdamse podium.

Submit Fest is een heerlijk festival om up &coming bands live te zien. Als je er niets kent is het een prima plek om 8 nieuwe bands te zien voor nog geen 3 euro per stuk, en als je wel al iets kent is het al helemaal een goede deal!

Foto’s (c) Armelle van Helden

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ