Genieten van Channel Zero tijdens thuiswedstrijd

Facebookrssmail
Channel Zero

In een matig gevulde Posthoorn in Hammond is het aan de lokale band Speed Queen om de avond te openen voordat headliner Channel Zero begint. Speed Queen bestaat uit vrij jonge muzikanten en speelt Hardrock/Metal zoals die gemaakt werd in de jaren 80 en dat doen ze niet slecht. Door het slechte geluid is het moeilijk om de instrumenten goed te onderscheiden, vooral de gitaren en drums gaan volledig ten onder in een geluidsbrij. Maar desondanks is toch wel te horen dat het speltechnisch allemaal wel in orde is. Ze hebben ook behoorlijk wat ‘eigen’ publiek meegenomen wat maakt dat  de respons ook dik in orde is.

Na een ontzettend lange ombouwpauze en soundcheck betreedt dan eindelijk Channel Zero het podium. Het lange soundchecken heeft helaas niet mogen helpen want ook bij Channel Zero is het geluid van een bedroevende kwaliteit. Drummer Seven Antonopoulos is een bezienswaardigheid op zich. Voordat hij begon in de Rock/Metalscene heeft hij zelfs nog 3 jaar in de begeleidingsband van Vanilla Ice gedrumd! Niet alleen bewijst hij een goede drummer te zijn maar ook nog een showman pur sang. Er gaan geen 4 maten voorbij of hij draait, gooit of haalt andere capriolen uit met drumstokjes of lichaamshouding. Alleen de drumsolo had wat mij betreft achterwege kunnen blijven.

Frontman Franky de Smet-van Damme is niet alleen een uitstekende zanger maar ook een sympathieke frontman die het publiek erg betrekt bij de show en zijn aankondigingen en praatjes tussen de nummers door in het plat-Vlaams doen het erg goed bij het publiek. Ze spelen dan ook een thuiswedstrijd in het Belgische Hamont.

De band barst van de energie en speelvreugde en trakteert het publiek niet alleen op geweldige muziek maar ook op drank. Er worden 2 dienbladen drank aan het dorstige publiek uitgedeeld. Verder bezorgt Channel Zero 2 mannekes van 11 de avond van hun leven door ze aan de zijkant van het podium te zetten en ook nog op het eind van het optreden een mopje mogen spelen met de mannen. Channel Zero trakteert ons deze avond met een bloemlezing van al hun albums met als hoogtepunten Suck My Energy, Fool’s Parade en natuurlijk de onvermijdelijke afsluiter Black Fuel.

Het is een zeer goed optreden wat toch helaas voor een groot deel verpest wordt door het ontzettend slechte geluid. Maar dat mag voor de aanwezigen in De Posthoorn de pret niet drukken. Na zo’n anderhalf uur is het gedaan en keert iedereen tevreden naar huis.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ