M.D.C. – Mein Trumpf

Facebookrssmail

Met het aantreden van President Trump vonden oudgedienden M.D.C. ook weer inspiratie om een nieuw album uit te brengen. Met een intro wat klinkt als een speech van Hitler, gaat ‘Mein Trumpf’ rustig van start, een klaagzang over wat er allemaal mis is met Trump, halverwege gaat het tempo wat omhoog en klinkt het weer als vanouds.
‘Working For Satan’ is weer een lekker ouderwets snel nummertje, alle misstanden in de maatschappij komen weer voorbij, met een hoofdrol voor alweer Trump. Ook het navolgende nummertje ‘Muscle Cars’ gaat weer los. De band houd het tempo er goed in, en doet op sommige momenten zelfs aan hiun gloriedagen van lang, lang geleden denken. De productie is erg clean en veel minder gruizig dan vroeger het geval was, maar eigenlijk paste dat gruizige wel bij deze muziek. De samenzang in o.a. ‘ Haldol’ en ‘Just For Today’ is wel grappig, maar klinkt niet geweldig.

‘Don’t Open The Door’ is weer een geweldig nummertje, snel en met de nodige humor, doet oude tijden herleven. Op momenten doet de zang wel een beetje aan Jello Biafra denken, nou is Dead Kennedy’s ook wel een beetje vergelijkbare band natuurlijk. Een funky nummertje is ‘My Show’ dan weer, en doet Toy Dolls’achtig aan. Variatie genoeg te beleven op deze plaat, alsook humor, sarcasme, klaagzang en noem maar op. Er staat zelfs een (anti)kerstnummer op dit album met ‘Merry Fucking Christmas’. ‘Born To Die’ sluit in ware punkstijl het album af, eentje om live mee te brullen.

M.D.C. levert weer een ouderwetse punkplaat af, al kan deze echter niet tippen aan het oude werk. Eentje voor de liefhebbers van old school punk als Toy Dolls, Dead Kennedy’s en jawel M.D.C. Mijn voorkeur gaat toch nog steeds uit naar hun oude werk, ‘John Wayne was a nazi’ en ‘Business on Parade’ bijvoorbeeld, dat nivo halen ze nu helaas niet meer! 70/100 (Primordial Records)

Mein Trumpf track listing:

1) Mein Trumpf
2) Working For Satan
3) Muscle Cars
4) Drones
5) Haldol
6) Just For Today
7)Don’t Open The Door
8)Mouth Full OfGimme
9) My Show
10)Product Placement
11) Merry Fucking Christmas
12) Born To Die (No Trump, No KKK)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ