Ross the Boss – By Blood Sworn

Facebookrssmail

Ross Friedman, We kennen hem beter als Ross the Boss, heeft een nieuwe plaat. ‘By Blood Sworn’ heet het album en het is zijn derde solo album. Hij heeft natuurlijk een legendarisch verleden, want in 1980 was hij samen met Joey DeMaio verantwoordelijk voor het ontstaan van Manowar. Toen hij de band verliet in 1988 Had hij meegeschreven en gespeeld op zes klassiekers van Manowar. Hij werkte aan diverse projecten mee, werd huisvader, en al die tijd was hij steeds bezig met het schrijven van muziek.

In 2008 was het tijd voor zijn eigen band en verscheen het debuut van Ross the Boss, met de titel ‘New Metal Leader’. Twee jaar later verscheen ‘Hailstorm’ en nu weer acht jaar later is er zijn derde. Ross heeft zich op dit album laten omringen door een stel geweldige muzikanten. Achter de kit zit powerdrummer Lance Barnewold (wiens plaats op de komende tour overgenomen gaat worden door Steve Bolognese). Achter de microfoon staat Marc Lopez en omdat de band Symphony X in rustig vaarwater is gekomen wist Friedman meester bassist Mike LePond te strikken voor het album.

Het eerste nummer ‘By Blood Sworn’ had al van Manowar kunnen zijn. Een nummer met de nadruk op de zang. Het eerste hoogtepunt van het album komt met ‘This is Vengeance’. ‘We are the Night’ is ook prachtig en dan volgt voor ondergetekende het mooiste nummer van de plaat, De ballad ‘Faith of the Fallen’. Het hoge niveau wordt gewoon gehandhaafd in de laatste vier nummers, waarvan ‘Play Among The Godz’ en ‘Fistful of Hate’ zeer goed tot uitmuntend zijn. Waar zijn oude makkers van Manowar blijven steken in herhalingen, geeft Ross the Boss nog eens even flink gas en maakt het beste album in zijn solo-carriere. Het album verschijnt op LP, als digitale download, op CD en als Special Edition Digipack met daarop 3 Manowar classics. Een top album! (85/100) (AFM)

Tracklist Ross the Boss – By Blood Sworn:

01. By Blood Sworn
02. Among The Bones
03. This Is Vengeance
04. We Are The Night
05. Faith Of The Fallen
06. Devil’s Day
07. Lilith
08. Play Among The Godz
09. Circle Of Damnation
10. Fistful Of Hate

Special Edition Digipack
11. Each Dawn I Die
12. The Oath
13. Hail And Kill

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ