LACUNA COIL – THE 119 SHOW: LIVE IN LONDON

Facebookrssmail

Begin november bracht de Italiaanse Symphonic Metal band Lacuna Coil hun live album ‘The 119 Show: Live in London’ uit via Century Media Records. En dat werd tijd, want in hun 20-jarig bestaan heeft de band tot nu toe nog nooit een live album uitgebracht. In een gevarieerde 27 tracks tellende setlist geeft de band een mooi overzicht van hun bekendste songs en albums. Deze live release zal vergezeld worden met 2 cd’s en een dvd of 2 Cd’s en een Blu – Ray. Tevens is er ook een digital release verkrijgbaar van het album.

Wat kun je als luisteraar verwachten? In elk geval een zeer onderhoudende liveshow waarin de band duidelijk laat horen hoe Lacuna Coil door de jaren heen live wisselend werd ontvangen. In het begin lijkt de band nog een beetje opstart moeilijkheden te hebben met de openingstracks ‘A Current Obsession’ en ‘1.19’, maar al snel weten ze de live motor goed draaiende te houden. Sterke tracks zijn ‘Swamped’, ‘The House of Shame’, ‘When A Dead Man Walks’, ‘Heaven’s A Lie’, ‘Senzafine’, ‘Comalies’, en ‘Our Truth’. Vooral de samenzang tussen zangeres Christina Scabbia en zanger Andrea Ferro op de track ‘When A Dead Man Walks’ is werkelijk perfect en weten deze tijdens de muziek uitstekend te dragen. Verrassend is de Italiaanse track ‘Senzafine’ ter afwisseling in de setlist en wordt door het Londense publiek duidelijk goed ontvangen. En daarmee chapeau voor Lacuna Coil, want niet elke band weet een anderstalige song goed over te brengen op een overwegend Engelstalig publiek.

Dat de band halverwege de setlist hier en daar soms wat inzakt tijdens matige uitvoeringen van ‘Tight Rope’ en ‘I Like It’ weten ze ruimschoots te compenseren met een kleine akoestische set van werkelijk schitterend uitgevoerde tracks als ‘Falling’ en ‘Wide Awake’. Vooral op ‘Falling’ bezorgt de stem van Christina Scabbia onder begeleiding van een piano mij werkelijk kippenvel.

De set wordt afgesloten met 3 toegiften bestaande uit de tracks ‘I Forgive (But I Won’t Forget Your Name)’, ‘Nothing Stands In Our Way’, en de Depeche Mode cover ‘Enjoy The Silence’. Allemaal uitstekende uitvoeringen en de band laat daarmee duidelijk hun publiek voldaan weer naar huis keren.

Conclusie: Deze live release heeft duidelijk twee kanten. Allereerst om het 20-jarig bestaan van de band te vieren en om de fans duidelijk warm te houden voor een aankomend nieuw studio album. Het is tenslotte alweer 2 jaar geleden dat Lacuna Coil hun laatste studio album ‘Delerium’ uitbracht en de bandleden tegenwoordig het drukker lijken te hebben met nevenactiviteiten (Zo is Christina Scabbia coach in de Italiaanse The Voice.)  Maar met dit live album als uitstekende overbrugging weten ze de aandacht van het publiek vast te blijven houden. Een prima overzicht van hun werk tot nu toe gebracht tijdens een afwisselende liveset. En tevens een prima tip als cadeau voor de aankomende feestdagen. (85/100) (Century Media Records)

TRACKLIST THE 119 SHOW: LIVE IN LONDON

 1. Intro
 2. A Current Obsession
 3. 1.19
 4. My Wings
 5. End Of Time
 6. Blood, Tears, Dust
 7. Swamped
 8. The Army Inside
 9. Veins Of Glass
 10. One Cold Day
 11. The House Of Shame
 12. When A Dead Man Walks
 13. Tight Rope
 14. Soul Into Hades
 15. Hyperfast
 16. I Like It
 17. Heaven’s A Lie
 18. Senzafine
 19. Closer
 20. Comalies
 21. Our Truth
 22. Intermezzo
 23. Falling
 24. Wide Awake
 25. I Forgive (But I Won’t Forget Your Name)
 26. Enjoy The Silence
 27. Nothing Stands In Our Way

 

LINE UP LACUNA COIL

Cristina Scabbia – Female Vocals
Andrea Ferro – Male Vocals
Marco Coti-Zelati – Bass Guitar, Guitars, Keyboards, Synths
Ryan Blake Folden – Drums
Diego Cavallotti – Guitars

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ