Angra brengt festival mee naar Baroeg

Facebookrssmail

Op zondag 15 april komt het Braziliaanse Angra naar de Baroeg om hun 9e album ‘OMNI’ te promoten. In hun kielzog nemen ze het Amerikaanse Operation: Mindcrime mee. Dit is de band van Geoff Tate (voormalig Qüeensryche zanger), en verder hebben ze het Amerikaanse Halcyon Way en het Italiaanse Ravenscry meegenomen.

Om 16.00 mag Ravenscry het spits afbijten. Deze in 2008 opgestarte Italiaanse band uit Milaan heeft drie albums uit en speelt een mix van het hardere Dream Theater en Symphony X. Enige minpuntje vandaag is dat de zang van zangeres Giulia Stefani te zacht in de mix staat, maar dat mag de pret niet drukken in de al goed gevulde Baroeg. In de 40 minuten durende set komen er songs van alle drie de albums voorbij zoals ‘Coral’, ‘Teaching the Rain’ en ‘Back to the Hell’.

Tweede band vandaag is het in 2001 in Atlanta opgerichte Amerikaanse Halcyon Way. Met 3 albums op zak, waarvan het laatste in 2014 ‘Conquer’ uitkwam. De 5 spelen progressieve metal met af en toe een grunt, ook deze band heeft ongeveer 40 minuten speeltijd en van hun laatste album komen oa ‘Hatred is my Cause’, ‘Save your Tears’ en ‘Home’ voorbij.

Na deze 2 opwarmbands is het tijd voor een levende legende om het podium te betreden. Geoff Tate, de ex-zanger van Queensryche, met zijn nieuwe band Operation: Mindcrime. Deze tour wordt het gelijknamige album in zijn geheel gespeeld vanwege het feit dat dit album 30 jaar geleden in 1988 werd uitgebracht. Muzikaal klinkt het als de welbekende klok en ook Geoff is prima bij stem en heeft het prima naar zijn zin in de bijna uitverkochte Baroeg en alle songs worden luidkeels meegezongen. ‘Revolution Calling’, ‘Speak’, ‘Spreading the Disease’, ‘Suite Sister Mary’ (met gastvocalen van dochter Emily Tate), ‘I Don’t Believe in Love’ komen dus allemaal voorbij en de Baroeg geniet met volle teugen en de band krijgt ook een verdiende staande ovatie.

Na het sublieme optreden van Operation: Mindcrime is het de beurt aan het Braziliaanse Angra om de dag af te sluiten. Helaas voor de band zijn al veel bezoekers vertrokken, deze kwamen enkel en alleen om Geoff Tate in actie te zien en horen. Gitarist Rafael Bittencourt is het enige bandlid van de originele line-up die de band in 1991 begonnen, samen met de vier andere bandleden, waaronder zanger Fabio Lione (ex-Rhapsody of Fire) zijn op tour om hun nieuwe album ‘OMNI’ te promoten. Van dit nieuwe album worden ‘Travelers of Time’, ‘War Horns’, ‘Insania’ en ‘Magic Mirror’ gespeeld.

Na een zeer gevarieerde set waarin helaas ook een wat saaie drumsolo zit, wordt er na 80 minuten de gezellige dag afgesloten met het van debuutalbum ‘Angels Cry’ afkomstige ‘Carry On’. Al met al was het weer een geslaagde dag, alleen was voor het aanwezige publiek Geoff Tate’s Operation: Mindcrime de eigenlijke headliner van de dag. Toch geweldig om deze man die 20 jaar geleden met zijn vorige band nog in een uitverkochte Ahoy speelde en nu in de Baroeg speelt, maar nog steeds evenveel plezier uitstraalt. Super geslaagde dag.

Foto’s (c) Kick Verhaegen

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ