Guano Apes (22-10-2014, Melkweg)

Facebookrssmail

The Black Cult in het voorprogramma is een Groningse band die bestaat uit zanger/gitarist Douwe Doorduin, bassist Jilles Hazenberg en drummer Wouter Kalsbeek. Ze maken garagepunkrock, en een vergelijking is snel gemaakt met de eveneens uit Groningen afkomstige band Traumahelikopter. Na het eerste nummer is een snaar van de gitaar kapot, bij vervanging wordt afgeteld uit het publiek, waaraan zanger Douwe vrolijk meedoet. Een strakke set spelen de heren.

Guano Apes hoeft niet echt een introductie, de Duitse band is bekend van de songs ‘Open Your Eyes’ en ‘Big in Japan’. Het nieuwste album ´Offline´ in sinds mei van dit jaar uit, met onder andere de songs ‘The Long Way Home’ en ‘Like Somebody’ erop, beide nummers die ik voor het eerst hoor, en steengoed klinken. Zangeres Sandra Nasić komt op in een zwart t-shirt met de opdruk Black Friday, een baseball-petje op, een zwart jasje en broek, en witte hoge sneakers. Aan weerszijden van het podium, hangend over balustrade, twee grote witte opblaasbloemen. “Let’s make this a church” roept Sandra naar het publiek, die gezamenlijk ”Oooooooooooooh oooooooooooooh oooooooooooooh” zingt.

SR4A5873_GuanoApes“Take your shirt off” zegt Sandra halverwege de set tegen een vrouwelijke fan die helemaal vooraan wild staat te dansen, maar dat gebeurt (nog) niet. Moet Sandra niet het goede voorbeeld geven, is de vraag. Sandra rent, springt en huppelt over het podium heen, zelfs op de rug gelegen kruipt ze over het podium. Het contact met het publiek is groot, Sandra zit vaak gehurkt bij de rand van het podium, haar longen uit het lijf te zingen.

“Best crewcatering ever. You Dutch guys can cook, thanks!”, aldus drummer Dennis Poschwatta. “Now you can throw tomatoes and eggs” grapt hij. En dan is hij op dreef: de song ‘Big in Japan’ draagt hij deze avond op aan de drummer van Metallica, die op Pinkpop als een oude vent het nummer ‘One’ drumde. Dennis doet hem ook nog even na: hilarisch!

Na de biss begint met een stukje instrumentaal en een gebeamerde ondergaande zon, tijd voor ‘Close to the Sun’. Dan volgt er een korte drumsolo van Dennis die net nog van het podium dreigde te vallen door het verkeerd neerzetten van zijn drumstoel. Wanneer Sandra met een handdoek gaat zwaaien en weer zegt “Take your shirt off, take your shirt off”, geven veel mannen in het publiek hier gehoor aan, en weer is Sandra gefocust op de vrouwelijke fan, die uiteindelijk heel even haar shirt uit doet, wat Sandra aan het einde van de show beloont door een handkus.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ