Fleurige boel met nieuwe rozen en dode madeliefjes in 013

Facebookrssmail

Maandagavond kwam de Australische supergroep The Dead Daisies 013 in Tilburg onveilig maken. Hoewel niet uitverkocht, had zich een behoorlijke groep enthousiaste fans verzameld die al vroeg voor de deur stonden te wachten op hun helden.

The New Roses

Maar voor de hardrockveteranen het podium betreden, is het eerst de beurt aan The New Roses uit Duitsland. Deze band werd in 2007 opgericht door zanger Timmy Rough en drummer Urban Benz, maar kreeg in 2012 pas de huidige naam. Na een EP in 2012, brachten The New Roses in 2013 hun eerste full length uit: ‘Without a Trace’. De titeltrack werd uitgekozen voor de Duitse soundtrack van de bekende Amerikaanse TV serie ‘Sons of Anarchy’ waarmee de band verdere bekendheid vergaarde. De heren hebben in de afgelopen jaren een stevige live reputatie opgebouwd met een veelheid aan shows en festivals. Ze deelden het podium met niemand minder dan ZZ top, Saxon, Accept, Joe Bonamassa, Die Toten Hosen  en Black Stone Cherry. Hun laatste album ‘One more for the Road’ zag vorig jaar het licht en sindsdien toeren de heren lekker door. In de zomer van 2017 verzorgden ze al support voor de heren van The Dead Daisies, en dat beviel blijkbaar zo goed dat ze dit voorjaar opnieuw samen op pad gaan.

Timmy Rough en zijn mannen trappen vanavond in de Jupilerzaal van 013 af met een lekkere bak goed verteerbare hardrock. Invloeden van AC/DC, Kid Rock, Aerosmith en Metallica klinken door in hun korte set met nummers als ‘Dancing on a razorblade’ en ‘Whiskey Nightmare’. De vocalen van Timmy mogen er zeker zijn: rauw en ongepolijst. De backing vocals van drummer Urban Benz zijn hierop echter een mooie aanvulling die zeker genoemd mag worden. De heren hebben een duidelijke portie podiumervaring en het kost Timmy, Norman, Hardy en Urban dan ook weinig moeite om te handjes in het publiek op elkaar te krijgen. De originaliteitsprijs verdient het niet maar The New Roses brengen meer dan degelijke kwaliteit uit de hardrock catalogus. Een lekkere opwarmer, maar een die wat mij betreft iets minder braaf mag.

The Dead Daisies

En minder braaf, daar zorgen The Dead Daisies wel voor! Na wat ombouwwerkzaamheden, gaan de gordijnen weer open en betreden de dode madeliefjes – dressed to impress’ – het podium. Eén ding is duidelijk: na een succesvolle tour in de UK hebben John Corabi en zijn mannen er helemaal zin in.

The Dead Daisies is een Australische supergroep opgericht door David Lowy, bekend van Red Phoenix / Mink. Dit muzikale collectief kent een wisselende lineup, altijd vertegenwoordigd door het neusje van de zalm uit de 80s en 90s hard rock. De Madeliefjes bestaan sinds 2012 en hebben inmiddels drie albums uitgebracht en vele grote festivals (Graspop, Hellfest) met hun aanwezigheid verblijd.

De huidige lineup bestaat uit Doug Aldrich (Whitesnake/Dio), John Corabi (Mötley Crüe/The Scream), Marco Mendoza (Thin Lizzy/Whitesnake), Deen Castronovo (Journey, Bad English) en David Lowy (Red Phoenix/Mink). Eerder speelden onder meer Richard Fortus (Guns N’ Roses/The Psychedelic Furs), Darryl Jones en Bernard Fowler (The Rolling Stones), Jon Stevens (Noiseworks/INXS), Brian Tichy (Ozzy Osbourne/Billy Idol), John Tempesta (The Cult/Rob Zombie) en Alex Carapetis (Julian Casablancas + The Voidz/Nine Inch Nails) een deuntje mee bij deze band.

Drummer Deen Castronovo is het laatst toegevoegde madeliefje, zoals John Corabi liefkozend zegt wanneer hij de band halverwege introduceert onder muzikale begeleiding met bekende fragmenten uit de heren hun verleden. Het publiek zingt uit volle borst mee met klassiekers als ‘Smoke on the Water’, ‘Highway To Hell’ en ‘Rock and Roll All Nite’.

Deze door de wol geverfde rockers weten hoe ze een feestje moeten bouwen en gooien daarbij al hun charmes in de strijd. Plectrums regenen over het publiek, vrouwelijke handjes worden liefdevol gekust door Mendoza en Aldrich betovert de gitaarliefhebbers met zijn meesterlijke spel. The Daisies spelen uiteraard werk van hun laatste CD ‘Burn it Down’ met onder andere ‘Resurrected’ en ‘Rise up’. Maar ook het oudere werk wordt niet vergeten. De heren spelen onder andere ‘Mexico’ waarbij het publiek wordt uitgenodigd om even mee te gaan naar een zonovergoten strand, en cover ‘Midnight Moses’.  The Dead Daisies zetten een hoog kwalitatieve gelikte hardrock show neer en het verbaasd mij dat de heren niet in een uitverkochte Main stage staan hier in Tilburg. Meer RockNRoll dan dit kan een maandagavond bijna niet worden.

Foto’s (c) Ruth Mampuys

Setlist The Dead Daisies

Rock ‘N’ Roll Outlaw (Rose Tattoo song)
Resurrected
Rise Up
Make Some Noise
Song and a Prayer
Dead and Gone
Mexico
What Goes Around
Last Time I Saw the Sun
Can’t Take It With You
All the Same
Drum Solo
Bitch (The Rolling Stones cover)
With You and I
The Boys Are Back in Town / Highway to Hell / Smoke on the Water / Rock and Roll All Nite / Heaven and Hell (Thin Lizzy / AC/DC / Deep Purple / Kiss / Black Sabbath covers for band introductions)
Mainline
Long Way to Go
Midnight Moses (The Sensational Alex Harvey Band cover)

Encore:
Judgement Day
Helter Skelter (The Beatles cover)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ