Louder than Life: Music + Whiskey + Gourmet Man Food festival

Facebookrssmail

Louder than LifeDe feestdagen zijn weer voorbij en we zijn weer terug in ons normale doen. Januari is echter wel de maand dat veel mensen gaan nadenken over hun vakantie(s). Vandaar dat nu de vakantiebeurs is. Nu is Rockmuzine geen reisbureau, maar als we een tip mogen geven dan is het Louder than Life festival een aanrader als uitgangspunt of om op te nemen in je reisplan. Voorwaarde is wel dat je naar Amerika moet gaan en niet vies bent van muziek, barbecue en whiskey.

DSC_4214-01_Rockmuzine_LtL_BBQ

 

Algemeen
Op zaterdag 3 en zondag 4 oktober 2015 vond het ‘Louder than Life’ festival voor de tweede keer plaats in Louisville-Kentucky. In 2014 heeft Rockmuzine hier ook verslag van gedaan. Het is een apart tweedaags festival in het eerste weekend van oktober met een concept dat weleens de toekomst voor de huidige festivals kan gaan worden. Wil je naast een mooie line-up van een festival ook lekker eten en drinken? Ben je het beperkte drankaanbod en het te dure zondere enige vorm van passie opgewarmde voer zat? Dan is de opzet van ‘Louder than Life’ de oplossing, die hopelijk overwaait naar Europa. Tot die tijd zal je het in je vakantieschema moeten opnemen.

DSC_4564-01_Rockmuzine_LtL_BBQ

Uiteraard is de basis een goede line-up. En die was er op Louder than Life 2015 wederom. Opvallend was wel dat op de tweede dag veel bands uit de regio of enigszins regionaal zijn stonden geprogrammeerd. Het betrof dan ZZ Top (Texas), 3 Doors Down (Mississipi), Black Stone Cherry (Kentucky), Collective Soul (Georgia), Kentucky Headhunters (Kentucky) en Whiskey Myers (Texas)

DSC_4647-01_Rockmuzine_LtL_publiek

Eten en drinken

Naast een sterk muzikaal affiche is het eten van een uitstekend niveau. Je moet wel van barbecue houden want zoals aangekondigd betreft het Gourmet Man Food. Zo’n dertig veelal lokale barbecue restaurants komen zich hier presenteren waarbij bekende chefs acte de presance geven en heerlijke gerechten bereiden.

DSC_5191-01_Rockmuzine_LtL_pubiek

Van eten krijg je dorst. Met Louder than Life hoofdsponsors als onder andere Jack Daniels, Jägermeister, Miller Lite en Monster Energy is er een goede basis. Jack Daniels heeft zijn eigen wereld op het terrein met een museum, barbecue crew, merchandising stand en uiteraard een grote bar. Jägermeister heeft zijn eigen podium waar ze bands programmeren inclusief signeersessies en uiteraard ook een grote bar. Miller Lite en Monster Energy zijn elders op het festivalterrein vertegenwoordigd met een grote stand.

DSC_5171-01_Rockmuzine_LtL-Bourbonworld

Het gaat echter om whiskey en om preciezer te zijn, bourbon. In Kentucky wordt 95% van alle bourbon gemaakt. In Bourbonworld presenteert een tiental merken zich. In een enorme tent laten de bourbon stokers zich van hun beste kant zien.

DSC_8364-01_Rockmuzine_LTL_Bourbonworld

In de drankkramen en bars elders op het Louder than Life terrein is naast gewoon bier en frisdrank een grote diversiteit aan lokale bieren van micro brouwerijen, maar ook bier, wijn en sterke drank die band gerelateerd zijn (Iron Maiden Trooper beer, Motorhead wijn/wodka, Slayer wijn etc).

 

Nieuw in 2015 was het entertainment door de worstelaars van WWE-Nxt. Dit zijn de meest talentvolle worstelaars van de WWE die klaargestoomd worden voor de grote televisieshows. Of dit worstelen in Europa zal aanslaan is een vraagteken. In Amerika was het een groot succes. De tent waarin de wedstrijden werden gehouden puilde elke wedstrijd uit.

DSC_5398-01+Rockmuzine_LtL_worstelen

 

Louder than Life dag 1

De hoofdacts op de eerste dag van Louder than Life waren Rob Zombie en Godsmack. Leuk om te constateren dat beide bands in Europa niet verder komen dan openers op de grote festivals (Pinkpop, Forta Rock en Graspop) maar in Amerika festivals afsluiten. Godsmack maakt stevige moderne (hard)rock. Zanger Erna Scully was op het Amerikaanse continent een groter spreker dan in Europa. Voor de rest deed de band hetzelfde, alleen hadden ze meer speeltijd en een mooie lichtshow. Rob Zombie kwam hier pas echt uit de verf. Overdag zonder theatraal licht is de shock-/horrorrock leuk, maar met een prachtige lichtshow, effecten en videobeelden in een geweldadig decor is het een show waarvoor je komt.

DSC_8295-01_Rockmuzine_LtL_Rob-Zombie

DSC_7789-01_Rockmuzine_LtL_Godsmack

Eerder op de dag waren er op de drie podia optredens van oa Chevelle, Bring me the Horizon, Seether, Sevendust, Tremonti, Hollywood Undead, Atreyu, Butcher Babies en Art of Dying.

Louder than Life dag 2

Dag twee was de dag dat er geprobeerd werd om in ieder geval een paar acts te hebben die redelijk uit de regio komen. En dan niet het lokale bandje van om de hoek, maar bands als ZZ Top, 3 Doors Down, Black Stone Cherry en Collective Soul.

DSC_5967-01_Rockmuzine_LtL_ZZ-Top

Opmerkelijk was het optreden op Louder than Life van Slash die op de automatische piloot speelde. Er mochten geen foto’s worden gemaakt en het leek wel alsof het management enigszins gefrustreerd was dat de band niet verder groeit naar hogere plaatsen op de bill. Of was dit al een voorproefje van zijn toen nog niet bekend zijnde reünie met Axl Rose. Verder viel er te genieten van oa Breaking Benjamin, Skid Row (nog met Tony Harnell), Hinder, We came as Romans, Nothing More, We are Harlot, Like a Storm en Lynyrd Skynyrd. Saillant detail is dat het enige originele Lynyrd Skynyrd bandlid gitarist Gary Rossington vier dagen later een hartaaanval kreeg, waar hij gelukkig weer van hersteld is.

DSC_8894-02_Rockmuzine_LtL_Lynyrd-Skynyrd

 

Headliners van de tweede Louder than Life dag waren Shinedown en ZZ Top. De Texaanse bluesrockers zetten een degelijk optreden neer met alle bekende nummers en moves. Maar ook Shinedown was in topvorm. Nummers van het tegenvallende laatste album kwamen live echter goed tot hun recht. Zanger Brent Smith heeft flink gewicht verloren en was afgetraind. Met een prachtige lichtshow zette de band een energiek optreden neer. Het kippevel moment was de Lynyrd Skynyrd cover ‘Simple Man’ meegezongen door 25.000 toeschouwers en waarbij de leden van Lynyrd Skynyrd goedkeurend toekeken. Dit werd nog vergroot toen de geemotioneerde zanger het publiek toesprak dat ze later waren begonnen omdat ze het heiligschennis vonden om al te gaan spelen terwijl de meesters zelf nog niet klaar waren met hun optreden op een ander podium.

DSC_9132-01_Rockmuzine_LtL_Shinedown

 

Wie van plan is om naar Amerika op vakantie te gaan of er toch al heen gaat en in de buurt van bijvoorbeeld Chicago, Nashville, Memphis of Atlanta is of een stopover maakt, kan het gerust overwegen om een aantal uurtjes te cruisen naar Louisville. Naast het festival heeft deze stad en omgeving veel te bieden. Denk bijvoorbeeld  aan de Bourbon industrie en het blueslandschap richting Memphis. Of neem het op in een rondje zuidoost Amerika met Atlanta, Nashville, Memphis, New Orleans en Florida. Op zeker dat je een geweldige vakantie heb inclusief dit prachtige festival. Camperen kan je er ook. De meeste doen dit overigens wel op zijn Amerikaans met een (grote) RV.

DSC_9418-02_Rockmuzine_LtL_ZZ-Top

Dit jaar wordt het festival gehouden op zaterdag 1 en zondag 2 oktober.

Foto’s (c) Dirk van den Heuvel

DSC_8627-01_Rockmuzine_LtL_Black-Stone-Cherry

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ