Lee Aaron – Diamond Baby Blues

Facebookrssmail

Je kunt je afvragen waarom iemand vier covers op een nieuw album zet. Voormalig rock queen ‘Lee Aaron’ heeft er waarschijnlijk weinig boodschap aan. De al niet meer zo piepjonge zangeres, In juli wordt ze 56, heeft dat eigenlijk niet nodig want ze heeft een strot waar menigeen nog respect voor kan hebben. Ze heeft na haar comeback album uit 2016, ‘Fire and Gasoline’, nu een nieuw album, ‘Diamond Baby Blues’. Twaalf songs, waarvan acht nieuw. Ze neemt ons mee naar de jaren 70 en 80, naar de traditionele hardrock en heavy blues.

Op het eerste nummer van de nieuwe plaat ‘Diamond Baby’ gaat het gaspedaal al direct diep naar beneden. Ze heeft er duidelijk zin in. En dat laat ze ook horen op de Deep Purple cover ‘Mistreaded’. Het gitaarwerk is geweldig, Maar het is toch steeds de stem van Lee, die de meeste indruk maakt. American High is een lekkere rocksong, Terwijl I’m aWoman weer een heerlijk bluesy nummer is. Na Miss Mercy en The best Things volgt de tweede cover. Lee laat in ‘Black Cat’ van Janet Jackson horen dat het niet zomaar nazingen is, maar maakt het nummer helemaal eigen. En ze is daarin zeer zeker geslaagd. Dat kan helaas niet gezegd worden van de cover ‘You’re no Good’, dat wel het minste nummer is. Verder zijn de meest opvallenste nummers nog haar eigen ‘Hard Road’ en ‘My Babe’.

Al met al blijft het jammer dat er niet meer eigen nummers opstaan. Maar op een paar mindere nummers na is het toch wel een album geworden dat lekker weg luistert. Een album waarop het vooral heel prettig is om naar de indrukwekkende vocalen van de zangeres te luisteren. Een dikke voldoende dus! (80/100) (Metalville)

Tracklist Lee Aaron – Diamond Baby Blues:

Diamond Baby
Mistreated
American High
I’m a Woman
Miss Mercy
The Best Thing
Black Cat
Hard Road
In the Bedroom
Cut way Back
You’re No Good
My Baby

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ