Eerste namen Death over Drachten 2018 bekend

Facebookrssmail

ShiningTraditiegetrouw vindt ook dit jaar weer een editie van het indoorfestival Death over Drachten plaats. Op zaterdag 23 juni kan men zich weer onderdompelen in de beste Black, Death en Thrash metal! En dit alles volgens oldschool recept: 6 bands op 1 dag op 1 podium, een lage toegangsprijs en voor iedereen wat wils. In de kleine zaal een metalmarket en natuurlijk voor de deur een snackwagen.

De eerste bevestigde namen:

Shining (swe)
In de extreme metalscene lopen sowieso weinig lieverdjes rond, maar een van de meest uitgesproken persoonlijkheden is ongetwijfeld Niklas Kvarforth. Met zijn band Shining (niet te verwarren met de Noorse) heeft de Zweed onlangs zijn tiende plaat ‘Varg Utan Flock’ uitgebracht, die nog maar eens aantoont dat extreme metal en oprechte, diepe emoties elkaar niet uitsluiten. Een album waarop Shining teruggrijpt naar zijn beginperiode en een zwartgeblakerde metalplaat neerlegt met duistere rockinvloeden afgemaakt met Niklas getergde vocalen. Terwijl Niklas kermt, schreeuwt, gromt, en dan plots een kippenvelverwekkend stukje klare zang neerzet maakt gitarist Peter Huss het plaatje af, met zijn herkenbare mix van Black Metal en Blues.

Hooded Menace
Waarbij Shining zijn inspiratie uit de Black haalt tapt het Finse Hooded Menace zijn invloeden voornamelijk uit het Death en Doom fust. Afgelopen januari bracht de band zijn vijfde plaat ‘Ossuarium Silhouettes Unhallowed’ uit op het befaamde Season of Mist label. Een album die voor de fans van het lompere Death Metal beukwerk niet gemist mag worden! Als je houdt van de Doom van Paradise Lost, Cathedral en Candlemass, gemixt met de loodzware Death Metal sound van Winter en Asphyx ben je bij deze eigenwijze Finnen aan het juiste adres!

Carnation (be)
Uit België komt de oldschool Death Metal band Carnation. Sinds de oprichting in 2013 heeft Carnation al een behoorlijke naam in eigen land opgebouwd en het podium onveilig gemaakt op gerenommeerde festivals als Alcatraz, Graspop, Summer Breeze en Eindhoven Metal Meeting. Muzikaal grijpt Carnation terug naar de Death Metalhelden van eind 80/begin 90 zoals Benediction, Pestilence, Death, Entrails en Bolt Thrower. Eind dit jaar brengen ze hun debuutalbum op Season of Mist!

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ