Axegressor – Bannerless

Facebookrssmail

Bannerless AxegressorMet de toch wel stortvloed aan releases in ook de thrashmetal en de veelvuldig beperkte luistertijd, zijn er nogal wat bands welke zich een tijd aan het beeld van schrijver dezes onttrokken hebben. Zo ook het Finse Axegressor, een band welk toch al sinds 2006 bestaat.

Waar met name de Scandinavische scene bekend staat om haar death-en blackmetal en wat minder om de thrashmetal, een van de bekendere Finse exponenten hiervan is Ranger, blijkt Axegressor regelmatig een nieuw album uit te brengen. ‘Bannerless’ is inmiddels alweer het vierde album. Uit wat luisterwerk van de vorige drie albums blijkt dat Axegressor zich niet bedient van continue ultrasnelle thrash, maar ook regelmatig breaks inlast.

Het album begint meteen met een heerlijke moddervette gitaarriff, ‘In safe space no one can hear your scream’ zorgt er zodoende voor dat je meteen vanaf het begin al bij de les bent. Hoewel de opening doet vermoeden dat het nummer zeer snel in een enorme thrasher zal omslaan, is dit overwegend een uptempo-nummer met redelijk wat tempowisselingen. Het volgende nummer, ‘Ever bending spine’, opent met een punkachtige riff met vervolgens invallende snelle thrashdrumming, maar al snel gaat het nummer over in midtempo.

Duidelijk wordt dat Axegressor op dit album geen nummers brengt welke van begin tot aan snelle thrash bevatten. Het album staat vol afwisselende nummers en hierdoor neigt dit album naar de kwalificatie techno-thrash. Soms bekruipt je wel eens het gevoel, dat het gaspedaal wat meer ingetrapt had mogen worden, sommige passages hadden ook wat minder uitgesponnen mogen worden. Prettig is dat de gitaar lekker stevig in de mix staat, wardoor het album continu lekker agressief klinkt, maar ook de rest van de instrumenten incl. zang komen goed tot hun recht en met een prima productie is het technische deel van het album heel goed verzorgd. (78/100) (Brutal Records)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ