Happy birthday Bernie Marsden

Facebookrssmail

Bernie Marsden, volledige naam Bernard John Marsden werd geboren in Buckingham, Buckinghamshire op 7 mei 1951 en is een Brits gitarist voornamelijk bekend voor zijn werk bij Whitesnake.

Bernie Marsden zijn eerste band was Skinny Cat. Na twee jaren intensief toeren met die groep kreeg Bernie een auditie bij de groep UFO met wie hij speelde van november 1972 tot juni 1973, daarna werd hij vervangen door Michael Schenker. In maart 1976 echter trad hij toe tot de Deep Purple afsplitsing Paice, Ashton & Lord rond ex-Purple leden Jon Lord en Ian Paice aangevuld met zanger/keyboardist Tony Ashton. Ashtons drankproblemen doen Lord en Ashton denken aan een reünie met ook al ex-Purple David Coverdale om Ashton in diens zang bij te staan. Wanneer Coverdale weigert is de groep dan ook snel uit elkaar.

Niet getreurd treed Bernie Marsden toe tot een nieuwe line-up van Whitesnake op uitnodiging van David coverdale, later zullen bizar genoeg Lord en Paice volgen. Bernie Marsden is medecomponist van heel wat nummers (onder andere de latere heropgenomen nummer 1-hit in de US: ‘Here I go Again’ en mag zelfs even de leadvocals overnemen in ‘Free Flight’. Tijdens zijn tijd bij Whitesnake neemt Marsden 2 solo-lp’s op: ‘Look at me now’ en ‘And about time too’ die het vooral op de Japanse markt goed doen.

Na zijn vertrek bij Whitesnake probeert Marsden het even met een bandje genaamd ‘Bernie Marsden’s S.O.S.’, zonder noemenswaardig succes.

RockMuZine feliciteert Bernie Marsden met zijn 67ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ