Perfect Plan – All Rise

Facebookrssmail

Via Frontiers Music brengt het Zweedse Perfect Plan hun debuutalbum ‘All Rise’ uit. De band is in 2014 opgericht en tekende in de Lente van 2017 hun contract bij het bovengenoemde label. In hun muziek zegt de band beïnvloedt te zijn door het oudere werk van bands als Europe en Work of Art, alsmede door het werk van rock giganten zoals Foreigner en Journey.

Dat de band duidelijk geïnspireerd is door Journey blijkt wel uit de openingstrack ‘Bad City Woman’. Deze track kent precies dezelfde opbouw in muziek en heeft duidelijk een Journey achtige productie. De band opent gelijk lekker en stevig met een nummer die lekker in het gehoor ligt en je begint gelijk al mee te bewegen met de muziek. Daarna volgt de track ‘In and Out of Love’ met een keyboards intro onder een lekkere melodieuze gitaarspel. De keyboard sound gaat op dit nummer samen met een stuwende bass onder de vocalen nog even lekker door. Het refrein bestaat uit een koortje die je lekker mee kunt zingen en ook de gitaarsolo ligt lekker in het gehoor.

‘Stone Cold Lover’ kent een prima samenspel tussen stevige gitaren en een stuwende bass sound, terwijl ‘Gone Too Far’ opent met een orgelachtige keyboard sound onder een Blues Rock klinkende riff. De gehele track ademt sowieso een Blues Rock achtige vibe uit met stevige gitaren en een stuwende bass sound. Deze Blues Rock sound weten ze nog even vast te houden op de track ‘What Goes Around Comes Around’, door het samenspel van een orgelsound onder de gitaren en bass. De bridge zorgt echter voor een verrassende afwisseling met een gitaarsolo en keyboardsolo, die qua sound veel weg heeft van een band als Deep Purple.

De tracks ‘Too Late’, ‘Can’t Turn Back’ en ‘Never Surrender’ zijn lekker klinkende midtempo tracks die het prima zouden doen op de radio. De tracks klinken lekker vrolijk en de refreinen kun je lekker meezingen. De tracks ‘1985’ en ‘What Can I Do’ hebben beiden een sterke live vibe, waarbij ‘1985’ duidelijk is geschreven om te dienen als openingsnummer voor liveshows. Deze track is een lekkere stevige track die opent met een gitaarsolo onder een orgelsound en stuwende bass. De band sluit het album af met de track ‘Heaven in Your Eyes’, een typisch klinkende midtempo Melodic Rock track.

Dat de band qua sound en productie inderdaad sterk beïnvloed is door Journey maakt dit album nog niet meteen zoals alle anderen Melodic Rock albums. Zanger Kent Hilli heeft echt een klasse stem en met de teksten kun je lekker met hem meezingen. De muziek heeft een lekkere in het gehoor liggende sound waarop je als luisteraar echt geneigd bent om mee te willen bewegen. Perfect Plan maakt met dit debuutalbum een vliegende start en ik ben erg nieuwsgierig hoe deze band het live op het podium zal gaan doen tijdens voorprogramma’s en eigen headline tours. (90/100) (Frontiers Music)

Tracklist All Rise:

1. Bad City Woman
2. In And Out Of Love
3. Stone Cold Lover
4. Gone Too Far
5. What Goes Around
6. Too Late
7. Can’t Turn Back
8. Never Surrender
9. 1985
10. What Can I Do
11. Heaven In Your Eyes

Line Up Perfect Plan:

Kent Hilli – Vocals
Rolf Nordström – Guitar
P-O Sedin – Bass
Fredrik Forsberg – Drums
Leif Ehlin – Keyboards

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ