Happy birthday Scott Raynor

Facebookrssmail

Scott William Raynor werd geboren 23 mei 1978 in Poway, Californië en is een Amerikaanse drummer die samen met Tom DeLonge in 1992 de punkrockgroep Blink oprichtte. Even later voegde Mark Hoppus zich bij de band als bassist. In 1994 veranderde Blink zijn naam in Blink-182, de naam waaronder ze bekend zouden worden. In 1998 wordt Scott Raynor echter uit Blink-182 gezet met als officiële reden dat hij wilde gaan studeren. Maar in feite had dit alles te maken met zijn toenmalig drankprobleem. Scott Raynor wordt vervangen door Travis Barker, die nu nog steeds de drummer is van Blink-182. De tekst van het nummer ‘Man Overboard’ wordt algemeen gezien als gericht aan Scott. Van 1998 tot 2003 speelde Scott Raynor gitaar in de band Death On Wednesday. Daarna ging hij tot in 2006 drummen bij de Amerikaanse band “One Track Mind”. Sindsdien drumt hij in de band Isinglass.

Scott Raynor was met Blink-182 mede verantwoordelijk voor de albums ‘Buddha’ (1992), ‘Cheshire Cat’ (1994), ‘They Came To Conquer…Uranus’ (1995) en ‘Dude Ranch’ uit 1997.

RockMuZine feliciteert Scott 40ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ