Happy birthday Charlie Dominici

Facebookrssmail

Charlie Dominici is geboren op 16 juni 1951 in Brooklyn, New York en is een Amerikaanse zanger. Hij is misschien het meest bekend als de tweede zanger van de progressieve metal band Dream Theater, en als vervanger van Chris Collins (zanger). Hij is later vervangen door James LaBrie. Zijn stijl van zingen wordt vaak vergeleken met die van de zanger van Rush: Geddy Lee.

Charlie was eerst in een andere band: Franke and the Knockouts, waarin hij gitaar speelde en fungeerde als achtergrondzanger. Hij auditeerde voor Dream Theater in 1987 en werd aangenomen in datzelfde jaar in november.

Charlie zong in het debuutalbum van Dream Theater in 1989: When Dream And Day Unite. Dominici was echter ouder dan de rest van de bandleden en er ontstonden verschillen in ideeën. Zijn “popachtige” manier van zingen paste niet bij de progressieve ideeën van de rest van de band. Volgens de drummer Mike Portnoy “Was het alsof Billy Joel zong in Queensrÿche.” Een goede zanger in de verkeerde band. Hun wegen splitsten hierna.

RockMuZine feliciteert Charlie Dominici 67ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ