Happy birthday Jonathan Davis

Facebookrssmail

Jonathan Howsmon Davis werd geboren in Bakersfield op 18 januari 1971 en is een Amerikaans musicus. Jonathan is vooral bekend als frontman van de nu-metalband Korn. Daarnaast maakt Jonathan elektronische muziek onder het pseudoniem JDevil. Jonathan Davis groeide op in Bakersfield, Californië en is een zoon van muzikant Rick Davis, die keyboard speelde in de band van Buck Owens.

Voordat Jonathan Davis de leadzanger werd van Korn was hij van 1989 tot en met 1993 frontman van de band Sexart. Met Korn werd Jonathan Davis onder andere bekend vanwege de intense, duistere songs die hij schreef, soms ook verwijzend naar persoonlijke ervaringen. Bijvoorbeeld het nummer ‘Daddy’, dat gebaseerd is op het seksueel misbruik dat Jonathan meemaakte in zijn jeugd, en ‘Faget’, dat verwijst naar de pesterijen die hij in zijn schooltijd te verduren kreeg.

Naast zijn werkzaamheden bij Korn maakte hij de soundtrack voor de film ‘Queen of the Damned’ (2002), waarvoor hij vijf nummers schreef. In 2007 startte Davis een soloproject genaamd Jonathan Davis and the SFA, waarmee hij meerdere keren op tournee is geweest en twee livealbums uitbracht.

RockMuZine feliciteert Jonathan Davis met zijn 48ste verjaardag.

Korn:
Korn (1994)
Life Is Peachy (1996)
Follow the Leader (1998)
Issues (1999)
Untouchables (2002)
Take a Look in the Mirror (2003)
See You on the Other Side (2005)
Untitled (2007)
Korn III: Remember Who You Are (2010)
The Path of Totality (2011)
The Paradigm Shift (2013)
The Serenity of Suffering (2016)

Jonathan Davis and the SFA:
Alone I Play (2007)
Live at the Union Chapel (2011)

Killbot:
Sound Surgery (2012)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ