In this Moment zet mooie show in Poppodium 013

Facebookrssmail

Na het cancelen van de Europese tour in 2016 wegens een vermeende nekblessure van gitarist Chris Howorth, komt de Amerikaanse band In This Moment in de zomer van 2018 weer voor een Europese tour naar Europa met twee Nederlandse shows op het programma. Helaas werd een paar uur voor het optreden bekend dat de vrouw van bassist Travis Johnson de nare ziekte kanker heeft en hij daarom geheel terecht naar huis is gevlogen. Vanaf hier wensen wij de vrouw van Travis veel sterkte.

Vanwege het ontbreken van een support-act krijgen we dus enkel In This Moment voorgeschoteld, maar met zes uitgebrachte albums zou dat dus zeker geen probleem mogen zijn. Maar met een setlist van slecht tien nummers, de instrumentale Metallica-medley (For whom the Bell Tolls en Creeping Death) en een drumsolo is het eigenlijk best karig met het gebodene van de avond.

Met zes nummers van het vorig jaar verschenen album ‘Ritual’ ligt de nadruk uitdrukkelijk op het nieuwe werk en wordt het verleden van de band overgeslagen. Dus geen metalcore songs op de setlist van vanavond. Ook jammer is het dat tussen de nummers de vrouwelijke Marilyn Manson van de band, blikvangster Maria Brink, zich iedere keer in een andere outfit moet hijsen, wat de vaart uit het optreden haalt.

Maar als de songs worden gespeeld, gebeurt dit met volle inzet en overtuiging. Ook heeft elke song een andere setting met andere verlichting en videoprojecties. Vanaf setopener ‘Blood’ tot en met toegift ‘Whore’, alles klinkt top en zijn de individuele instrumenten goed te horen. Alleen heb ik het idee dat tijdens het op piano vertolkte ‘Lay Your Guns Down’, de piano partijen uit een tape komen want de handen van Maria Brink bewegen niet helemaal synchroon met wat je hoort. Gelukkig is dus alles goed te horen en komt er om 22.00 uur een te vroeg einde aan een leuke avond.

Misschien als de band in de toekomst ook wat oudere songs in de setlist toevoegt en de verkleedpartijen van Maria Brink wat sneller gaan, zouden ze wellicht nog wel eens wat festivalletjes kunnen gaan headlinen. De show is er gelikt genoeg voor en er gebeurt tijdens elk nummer wel wat op het podium.

Setlist:
Intro: Salvation
Blood
River of Fire
Adrenalize
Lay Your Guns Down
Monster Jam + Drumsolo
Black Wedding
In the Air Tonight (cover)
Big Bad Wolf
Oh Lord
Whore

Foto (c) Ruth Mampuys

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ