Motorjesus – Race To Resurrection

Facebookrssmail

Met het album ‘Race To Resurrection’ brengt het Duitse Stonermetal Trio Motorjesus alweer hun vijfde album uit via het Drakkar Entertainment/ Soulfood recordlabel.

Voor het produceren van ‘Race To Resurrection’ heeft de band een opmerkelijke keuze gemaakt. Niemand minder dan Dan Swanö heeft de productie voor dit album op zich genomen, die in het verleden ‘Orchid’ en ‘Morningrise’ van Opeth geproduceerd heeft. Het gezegde luidt dat verandering van spijs doet eten.

Ook geslaagd in deze combinatie? Niet helemaal, want de band lijkt met dit album duidelijk een doorbraak naar een groter publiek als doel te hebben, waardoor met name de vocalen erg radiovriendelijk geproduceerd overkomen.

De band opent met een sample van een car race sound onder een gitaarrif op de track ‘Tales From The Wrecking Ball’. Een teleurstellende opening, want van een Stonermetal band verwacht je direct een keiharde knal met stevige gitaren, zoals collega bands als Zeke en wijlen Peter Pan Speedrock dat doen op hun albums. De band speelt alsof zij zichzelf in toom proberen te houden, terwijl ze het allerliefst lekker los zouden gaan.

‘King Collider’ ‘Speedway Sanctuary’ en ‘Casket Days’ zijn tracks waarvan je het refrein lekker meezingt en het gitaarspel stevig is, maar tegelijkertijd lekker in het gehoor ligt. De zang klinkt sowieso op dit album wel erg netjes en geproduceerd, zodat er niks puurs meer over lijkt te blijven, wat de echte liefhebber aan het subgenre vaak zo aanspreekt.

Dit geldt eveneens voor de single ‘Re – Ignite, die opent met een lekker stevig tempo. Aan het gitaarspel is af te horen dat het voorbedacht is dat de track een single zou worden. Het ligt lekker in het gehoor en heeft een lekker klinkende samenspel met de Bass tijdens het bridge. En, zoals eerder gezegd, opnieuw weer allemaal erg netjes klinkende vocalen zonder lekkere uithalen.

Het loskomen gebeurt op dit album pas tijdens de tracks ‘Burning Black’, ‘The Damage’, ‘The Storm’, ‘Engines of War’, en ‘The Chase’, waar dit keer wel met stevige gitaren en vocals wordt ingezet om de pure Stonermetal sound te waarborgen. Waarschijnlijk om liefhebbers, die meer van een rauwe Stonermetal sound zijn, vast proberen te houden.

Toch weet de band verrassingen op dit album in te brengen met het gebruik van een akoestische gitaar op het rustige ‘The Infernal’. Deze track zit verder erg goed in mekaar en brengt een mooie afwisseling in de tracklist van dit album.

Het jammere is dat de band het album niet mooi weet af te sluiten met de laatste twee tracks ‘Running Out of Time’ en ‘Awaken The Tyrants’. ‘Awaken The Tyrants’ klinkt ook echt als een afsluiter, duidelijk voorbedacht met een lekker in het gehoor liggende intro, een rustig middenstuk, en een stevige knaller aan het einde.

Met dit album lijkt Motorjesus een wat meer radiovriendelijke Stonermetal sound te hebben geproduceerd. Jammer, er had meer pit in mogen zitten, zowel in de vocalen als in de sound. Misschien een volgende keer de producer van Zeke’s Hellbender vragen?(65/100) (Drakkar Entertainment/ Soulfood)

Tracklist Race To Resurrection

 1. Tales From The Wrecking Ball
 2. Killing Collider
 3. Re – Ignite
 4. Speedway Sanctuary
 5. Casket Days
 6. The Infernal
 7. Burning Black
 8. The Damage
 9. The Storm
 10. Engines of War
 11. The Chase
 12. Running Out of Time
 13. Awaken The Tyrants

Line Up Motorjesus

 • Chris “Howling” Birx – vocals
 • Andy Peters – Guitar
 • Oliver Beck – Drums
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ