CD van de Week: Lucifer – Lucifer II

Facebookrssmail

Na het overweldigende debuut ‘Lucifer I’ brengt de band Lucifer op 6 juli de opvolger ‘Lucifer II’ uit via het bekende Duitse Metal label Century Media Records. Voormalig Oath zangeres Johanna Sadonis en ex – Cathedral gitarist Gaz Jennings richtten Lucifer op in 2014 te Berlijn om meer een sound te creëren die geïnspireerd was op jaren 60’ en 70’ werk van bands als Black Sabbath, Deep Purple, Heart en Fleetwood Mac.

Het eerste album werd uitgebracht via het label ‘Rise Above Records’, maar door het grote succes verhuisde de band naar het internationaal bekende label Century Media Records (Die natuurlijk veel grote bekende namen onder hun contract heeft staan zoals Arch Enemy, Sick of It All, Lacuna Coil en Napalm Death.) Voor de productie van dit tweede album ging de band in zee met Primordial producer Ola Ersfjord.

Live was de band deze zomer te zien op het bekende Hellfest in Frankrijk. In oktober zal de band in ons eigen land een aantal keer optreden tijdens het Into The Void festival in De Neushoorn te Leeuwarden en tijdens Helldorado in november te Eindhoven.

Tja, en dan de luisterbeurt. Wanneer je weet dat een band via een label als Century Media wordt uitgebracht weet je dat je kwaliteit mag verwachten. Van A tot Z staat dit album in alle opzichten als een ware Rockdinosaurus stevig in de grond met voldoende afwisseling. Opent de band eerst stevig met ‘California Son’, daarna volgt meteen een rustige track met ‘Dreamer’. Deze twee tracks zetten meteen de toon voor de afwisseling gedurende de gehele tracklist van het album.

Direct is te horen dat Johanna Sadonis vocaal helemaal op haar plek is in deze band. Ze geeft alles, zelfs wanneer ze integer zingt op rustige tracks als ‘Phoenix’, ‘‘Dancing With Mr. D.’, en ‘Aton’. Op stevige tracks als ‘Eyes in The Sky’, ‘Before The Sun’ en de afsluiter ‘Faux Pharaoh’ laat ze horen hoe goed haar uithalen en zang klinken onder stevige gitaarriffs en solo’s.

Is er dan ook iets op aan te merken? Jawel, de productie van de sound komt iets te clean en glad over voor een Psychedelisch Stonerrock album. Dit geldt ook voor de koortjes tijdens een aantal refreinen welke soms iets te gelikt overkomen.

Of je nou Lucifer pas ontdekt tijdens hun eerste of tweede album: maakt niet uit, iedere luisteraar zal meteen onder de indruk zijn van de vocale kwaliteiten van Johanna Sadonis. Eigenlijk is zij vocaal zo goed dat je gewoon vergeet te luisteren naar de muziek. Maar de muziek doet er uiteraard niet voor onder, want de gitaarsolo’s zijn strak gespeeld en liggen lekker in het gehoor. Sound en vocalen kennen met elkaar een prima overlap waardoor het een niet teveel van het ander afleidt.

Een prima tweede album heeft deze band afgeleverd waarmee ze hun fanbase nog verder zullen uitbouwen. Terecht dat deze band bij een gerenommeerd label zitten en staan op grote festivals. Voor wie in oktober naar Into The Void gaat of naar Helldorado zou ik zeker even deze band live gaan checken. En natuurlijk dit album vooraf (Of achteraf, dat kan natuurlijk ook.) (98 /100) (Century Media)

Tracklist Lucifer II

01. California Son
02. Dreamer
03. Phoenix
04. Dancing With Mr. D
05. Reaper On Your Heels
06. Eyes In The Sky
07. Before The Sun
08. Aton
09. Faux Pharaoh

Line Up Lucifer

Johanna Sadonis – Vocals
Nicke Andersson – Drums
Robin Tidebrink – Guitar
Martin Nordin – Live Guitar
Alexander Mayr – Live Bass

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ