CD van de Week: Pounder – Faster than fire

Facebookrssmail

Of heavy metal en speedmetal nu in een revival zitten zoals nogal vaak wordt beweerd, is moeilijk vast te stellen, met de bergen releases welke sinds jaar en dag op de metalwereld afgevuurd worden, maar met Pounder hebben we er in ieder geval weer een nieuwe band bij. Pounder komt uit de vroeger befaamde Bay Area, Los Angeles om precies te zijn. Volgens hun eigen bio zijn ze in juni 2016 opgericht als trio en maken ze gebruik van een sessiedrummer.

De band vermeld verder in hun bio dat ze beïnvloed zijn door o.a. de NWOBHM met een vleugje jaren ’80 speed metal. Ondanks hun nog jonge bestaan heeft een platenmaatschappij al brood in Pounder gezien en is de band getekend voor een platendeal. Na de demo Heavy metal disaster komt dan nu de 3-track mini-ep Faster than fire op de markt. Het minialbum opent met Faster than fire, een regelrecht speedmetalnummer. Gewoon een lekker snel nummer met een lekkere riff en een heerlijke gitaarsolo. De stijl ligt precies in het verlengde van de door de band zelf genoemde NWBOHM.

The last stand is een qua tempo minder snel nummer, maar klinkt net even wat beter als de opener doordat het melodieuzere van dit nummer wat beter doorkomt doordat de productie nog niet je van het is en het m.n. in de zeer snelle stukken dan ietwat rommelig/gruizig klinkt.

Afsluiter Come alive begint als een ballad, behoudt de sfeer hiervan wel gedurende het nummer ondanks dat het nummer als een mid-tempo metalnummer wordt. In de wat melodieuzere stukken wordt wel duidelijk dat de zang van Matt Harvey tekort komt, alhoewel het niet storend wordt, ook in dit nummer erg lekkere gitaarsolo’s.

Weliswaar een erg korte kennismaking met Pounder, maar wel een erg aangename, de mini-ep is erg afwisselend met prima nummers. Indien bij een vervolg zowel zang als productie worden bijgeschaafd kunnen we van een nieuwe aanwinst voor de oldschool metalscene praten. (75/100) (Shadow Kingdom Records)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ