Gene Simmons band doet verlangen naar Kiss

Facebookrssmail

Donderdagavond 19 juli 2018 staat Gene Simmons zonder zijn kompanen van Kiss, maar met soloband op het podium van het Tilburgse poppodium 013. Direct na aankomst in Tilburg valt dit gelijk op, want op alle terrasjes zitten Kiss-fans. Bij aankomst in het poppodium valt op dat er geen enkele vorm van merchandise wordt verkocht, wat toch juist van entertainer en zakenman Gene Simmons zou worden verwacht. In de zaal valt op dat het gordijn van het balkon dicht is, zodat dit toch wel een hele intieme setting is voor een muzikant die al meer dan 40 jaar in goed gevulde grote arena’s speelt.

Voordat Gene Simmons een meezingavond start. krijgen we eerst het saaie uit Parijs afkomstige The Blackmordia. We krijgen in een half uur vijf saaie nummers voorgeschoteld en ongeveer driemaal per nummer roept frontman Peter (met zilveren broek en zwarte lange jas!) en gitarist Enzo dat Tilburg zich moet laten horen. Deze wannabee rocksterren hebben het nu al hoog in de bol, maar muzikaal heeft het niks boeiends. Er had beter een Nederlandse band als support kunnen staan, want wat deze Franse band laat zien is echt onder de maat.

Dan om 21.00 uur komt Gene Simmons met zijn solo band het podium op. Het sobere optreden wordt gestart met ‘Deuce’ en het publiek zingt gelijk uit volle borst mee. We krijgen deze avond een heuse Kiss set voorgeschoteld met een aantal songs die Kiss niet vaak speelt waaronder ‘Charisma’, ‘Parasite’ (door een 14-jarige fan op gitaar meegespeeld), ‘I’ en ‘All the Way’. Het valt op dat de drie (!) gitaristen beter zingen dan Paul Stanley tegenwoordig doet.

Natuurlijk worden er ook bekendere Kiss nummers gespeeld zoals ‘I Love it Loud’, ‘Shout it Out Loud’, ‘War Machine’ en setafsluiter ‘Rock ’N Roll all Nite’. Ook leuk om het op het solo album van Gene staande nummer ‘Radioactive’ eens live te horen. Wel jammer dat Gene tussen elk nummer door “Godverdomme” moet zeggen, maar ja als je een nieuw woordje heb geleerd in het Nederlands, moet dat wel gezegd worden.

Ook is het jammer dat er tweemaal een grote groep fans het podium worden opgeroepen. De eerste keer mag een vrouwelijke fan haar lievelingsnummer ‘I was Made for Loving You’ zingen en de tweede keer tijdens setafsluiter ‘Rock ’N Roll all Nite’. Het haalde een beetje de snelheid uit het concert en ging vaak niet meer over de muziek zelf. Maar al met al was het voor de Kiss fans eens leuk om de man in een intieme setting te zien. Een leuke avond, maar volgende keer weer met de volledige Kiss graag, met alle toeters en bellen met vuurwerk en confetti.

Foto’s (c) Kick Verhagen, Sidekick

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ