The New Roses toveren show in Nieuwe Nor om tot stadionconcert

Facebookrssmail

De Duitse rockers hebben een hoop volk uit het thuisland naar de Nieuwe Nor in Heerlen getrokken. Daar speelde The New Roses namelijk afgelopen vrijdagavond. In eigen land staat een show van de groep garant voor een volle zaal, in ons land nog niet, maar wie deze avond aanwezig was ziet dat dat ook in Nederland een kwestie van geduld is (om maar even iets Limburgs erin te gooien).

Voor de headliner aantreed is het eerst de beurt aan het Finse Moon Shot. Dat bestaat uit leden uit een aantal verschillende bands waarvan de bekendste Children Of Bodom zal zijn. De muziek is niet hetzelfde, dat zou ook een mismatch zijn met de classic hard rock van The New Roses. Ook Moon Shot neigt meer naar dat laatste. Het geluid stond tijdens hun set hard en dat ging ten koste van de concertbeleving. Ik heb een microfoon nog nooit zoveel zien zwaaien. De frontman moet dit wel vaker hebben gedaan. De band was energiek en speelde ook wel overtuigend alleen kwam dat niet helemaal over op de zaal. Nu wil ik niet zeggen dat ze de zaal niet meekregen, dat lukte. Ze stopte er een schuit meer energie in dan dat ze terugkregen. Mocht het geluid iets beter zouden zijn afgesteld zou hun set beter tot zijn recht komen.

Met de Roy Orbison klassieker ‘Pretty Woman’ kwamen The New Roses onder applaus het podium op en lieten er geen gras over groeien. Geopend werd met ‘The Usual Suspects’ van het laatste album ‘Sweet Poison’. Het album waarnaar de tour vernoemd is. Die plaat dateert van afgelopen jaar dus heeft het publiek de teksten al een tijdje kunnen oefenen. Dat heeft iedereen dan ook gedaan want vanaf moment een werd er uit volle borst meegezongen en dat bleef vrijwel de hele avond zo. Tot aan afsluiter ‘Thirsty’ die door net even wat andere lyrics werd voorzien.

The New Roses is zo’n voorbeeld van een band waarvan je niet begrijpt dat ze niet huge zijn. Dit is een groep met materiaal om gemakkelijk grote zalen te kunnen vullen. De liedjes zijn super catchy, voorzien van heerlijk gitaarspel, steady ritmesectie en een zanger met een gouden strot. Een rauwe rand, maar ook weer niet overdreven waardoor mensen kunnen afhaken.

Zanger Timmy Rough bespeelde het publiek als een pro. Hij danste op het podium alsof hij danste met een dame in het publiek, als hij zag dat iemand vooraan filmde, ging hij juist recht in de camera zingen. Fans die een foto maakte van zichzelf bij het podium werden verrast als hij ineens op de foto te zien was. Hij had alles door wat er gebeurde en zorgde voor veel mensen voor een onvergetelijk moment. Toegegeven moet dat waarschijnlijk 90% van de zaal van Duitse komaf was, er werd dan ook in het Duits gesproken. Het maakt ook niet uit. Als je onder andere ultimate feelgood ‘Down By The River’, een prachtige akoestische versie van ‘One More For The Road’ en het stevige ‘Warpaint’ zó brengt kunnen we als publiek niets meer dan respect hebben.

Mannen bedankt voor de geweldige show, zoals gezegd was dit een onvergetelijke avond. The New Roses is een must see, hopelijk snel weer te zien in ons land. De oversteek is meer dan geslaagd.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ