Cannibal Corpse zet Baroeg op z’n kop

Facebookrssmail

Op woensdag 1 augustus staat de legendarische deathmetal band Cannibal Corpse in een uitverkochte Baroeg te Rotterdam. Sinds de oprichting van de band hebben ze al meer dan 2 miljoen cd’s verkocht, ze zijn de meest verkopende deathmetal band. Vorig jaar brachten ze album nummer 14 uit ‘Red Before Black’ en dit album wordt tijdens de Europese zomertour gepromoot.

Om klokslag 20.00 uur mag support-act Anatomy of I de Baroeg opwarmen voor Cannibal Corpse, het is eigenlijk meer in de stemming brengen want het is vanavond bloedje heet in de zaal. De band Anatomy of I bestaat uit zanger/ gitarist en oprichter Micheal Dorrian, gitarist Erwin Harreman (Supreme Pain), bassist Roderick Ras (Houwitser) en drummer Edwin van den Eeden (ex-Sinister) en spelen technische deathmetal in het straatje van Atheist, Cynic en de latere Death. De nummers steken goed in elkaar en worden vol overgave vertolkt, de band heeft 50 minuten speeltijd gekregen maar om onduidelijke redenen is de koek na 35 minuten al op.

Om half tien stappen dan de 5 heren van Cannibal Corpse het podium op om de volle 75 minuten te heersen, er wordt tussen de nummers door niet teveel woorden gezegd door George ‘Corpsegrinder’ Fisher. De hoofdmoot van de setlist is gereserveerd voor de klassiekers uit het rijke verleden van de band, maar met 5 songs van de laatste langspeler ‘Red Before Black’ wordt ook het hier en nu niet vergeten. Deze songs sluiten ook naadloos aan op klassiekers als ‘Stripped, Raped and Strangled’, ‘Gutted’, ‘Devoured by Vermin’, ‘Make them Suffer’, ‘I Cum Blood’ (waarbij George de aankondiging doet op een fan zijn telefoon) en ‘Hammer Smashed Face’.

Cannibal Corpse is in absolute topvorm en het is genieten geblazen van bassist Alex Webster, gitaristen Rob Barrett en Pat O’Brien, drummer Paul Mazurkiewicz en zanger George ‘Corpsegrinder’ Fisher die als hij even niet hoeft te grunten/screamen staat te headbangen als een bezetene. Het lijkt er wel op dat de Baroeg iets te klein is voor een populaire band als Cannibal Corpse maar dat mag de pret niet drukken tijdens dit 75 minuten durende gekkenhuis. Supervet optreden van deze superband.

Foto’s (c) Johan Sonneveld

Setlist:
– Code of the Slashers
– Only One Will Die
– Red Before Black
– Scourge of Iron
– Evisceration Plague
– Scavenger Consuming Death
– The Wretched Spawn
– Pounded Into Dust
– Kill or Become
– Gutted
– Corpus Delicti
– Devoured by Vermin
– A Skull Full of Maggots
– I Cum Blood
– Make Them Suffer
– Stripped, Raped and Strangled
– Hammer Smashed Face

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ