Haunt – Burst into flame

Facebookrssmail

Het leuke van recensent zijn is, dat je regelmatig (relatief) onbekende bands kunt recenseren. Het Amerikaanse Haunt is ook zo’n band. Zonder een ontvangen bio is het op internet dan maar speuren naar info over deze band en dan blijkt, dat Haunt als soloproject gestart is door gitarist/zanger Trevor William Church welke ook in de doomband Beastmaker blijkt te zitten. Haunt is opgericht ergens in 2014 en na aanvulling met nog een gitarist, een bassist en een drummer is er in 2017 het 1e wapenfeit, nl. de EP ‘Luminous eyes’.

En nu in 2018 hun 1e full-album, ‘Burst into flame‘. Openings-en titelnummer ‘Burst into flame’ zorgt ervoor dat je direct recht overeind in je stoel zit, want na een fraai intro slaat het nummer om in een snel nummer met vette gitaarriff en in het refrein lekker springend gitaarwerk.

De stijl moet je zoeken in oldschool hardrock/heavy metal met een behoorlijk NWOBHM-inslag, wat mede komt door de productie welke zo uit die tijd lijkt te komen, ietwat aan de kale kant, maar toch zeker niet gedateerd. De zang komt aardig in de richting van Ozzy (velen van jullie waarschijnlijk niet onbekend), deze kan qua persoonlijke smaak wat aan het vlakke, misschien zelfs wat aan de op het valse af overkomen.

Uitschieters zijn er in ‘Frozen in time’, een fraaie bijna semi-achtige ballad, ‘Can’t get back’, en ‘Looking glass’, met tegen het einde een heerlijke tempoversnelling alsmede weer zo’n geweldige gitaarsolo. Instrumentaal zitten de nummers stuk voor stuk prima in elkaar, de nummers zijn meestal mid-tot uptempo met in elk nummer wel een hele fraaie gitaarsolo. Haunt is een veelbelovende band welke zeker de aandacht verdient indien genoemde stijl je aanspreekt. (80/100) (Shadow Kingdom Records)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ