Sick of it all zet de Melkweg op z’n kop

Facebookrssmail

Op zondag 26 augustus staat de legendarische New York Hardcoreband in de Amsterdamse Melkweg, maar dan wel in de kleine zaal. In de jaren 90 deden ze regelmatig de grote zaal uitverkopen, maar de tijden zijn duidelijk veranderd wat overigens niks afdoet aan de inzet en het plezier wat de bandleden tentoon stellen. De band is al sinds 1986 een van de toonaangevende bands in de hardcorescene, met vanavond de Rotterdamse hardcoreband All for Nothing als support-act.

Om acht uur komen de heren en dame van het Rotterdamse All for Nothing het podium op om het publiek op te warmen voor Sick of it All, in het begin lukt het nog niet echt omdat de bezoekers nog rustig staan af te wachten. Maar naarmate het optreden verloopt wordt er al voorzichtig gemoshed voor het podium, de band laat zich ook niet onbetuigd en springt ook lekker over het podium. All for Nothing promoot hun laatste album ‘Minds Awake/ Hearts Alive’, waarvan 7 nummers worden gespeeld. Van de 12 songs op de setlist zijn er maar liefst 7 afkomstig van het album afkomstig uit 2017, waaronder o.a. ‘Never Follow’, ‘Push Through’, ‘Far from Home’ en titelnummer en setafsluiter ‘Minds Awake/ Hearts Alive’. Met dit prima optreden is het publiek goed opgewarmd voor wat nog komen gaat.

Na de ombouwpauze is het tijd voor de heren Lou Koller (vocalen), Pete Koller (gitaar), Craig Setari (bas) en Armand Majidi (drums) om onder luid gejuich het podium te betreden. Met ruim 30 jaar ervaring weten ze inmiddels wel om elke zaal in te pakken en ervoor te zorgen dat het een wild feest wordt. Al na het openingssalvo van ‘Good Looking Out’, ‘Injustice System’ en ‘It’s Clobberin’ Time’ is het duidelijk dat het publiek eigenlijk maar voor een band is gekomen en wordt ook zeker niet teleurgesteld. Het is wel jammer dat de eerste stagediver niet goed op let en een smakker op het beton maakt, hij wordt netjes afgevoerd en hopelijk is het weer in orde met hem.

De band gaat inmiddels vrolijk verder met het laatste optreden van hun Europese tour en speelt ouwe en nieuwe songs, alles wordt, zoals gewend van deze giganten, met dezelfde inzet en passie gespeeld en als de band na de song ‘Step Down’ het publiek vooraan het podium bedankt met high fives en gedag zegt. Maar toch verlaat de band het podium nog niet en word er nog een toegift van 3 songs gespeeld ‘Ratpack’(met een fan op vocalen), ‘Us vs. Them’ en ‘Built to Last’. Deze New Yorkers stellen nooit teleur en geven elke show weer meer dan 100% en in november mogen we weer een nieuw album verwachten, dus naar alle waarschijnlijkheid ook in 2019 weer de nodige optredens.

Foto’s (c) Lonneke Prins

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ