Deicide – Overtures Of Blasphemy

Facebookrssmail

Het heeft ruim vijf jaar geduurd, maar eindelijk is daar dan de opvolger van ‘In the Minds Of Evil’ uit 2013 van death metal masters Deicide! ‘Overtures Of Blasphemy’ is het twaalfde album van de band inmiddels en staat nog steeds garant voor een portie brute death metal van de bovenste plank. De harde kern bestaat nog altijd uit Glen Benton (bas en zang) en Steve Asheim (drums, gitaar), aangevuld door Kevin Quirion(gitaar) en Mark English(gitaar). Deicide gaat nog altijd even compromisloos te keer, en trekt nog altijd stevig van leer tegen alle vormen van religie.

De band heeft er de tijd voor genomen, aangezien ‘In The Minds Of Evil’ al vijf jaar oud is, en heeft de plaat opgenomen gedurende enkele maanden in een periode van twee jaar. Het resultaat is er dan ook naar al vanaf opener ‘One With Satan’ word je op de oude vertrouwde Deicide manier weggeblazen. Er is wel meer ruimte gekomen voor het gebruik van gitaarsolo’s, wat een ontwikkeling is die de muziek ten goede komt. Herkenningspunt bij Deicide is toch wel de brute bulderende zang van Glen, die is nog altijd heerlijk aanwezig! Ook is Glen zelf weer nummers gaan schrijven, iets wat hij al heel lang niet meer gedaan had, zo zijn ‘One With Satan’, ‘Compliments Of Christ’ en ‘Consumed By Hatred’ van zijn hand. Voor de productie, en die is weer vet, heeft de band weer gekozen voor Jason Suecof van Audio Hammer Studios in Sanford, Florida.

Deze plaat staat weer vol hoogtepunten, zoals ‘Crawled From The Shadows’ met furieus hakwerk van Steve. Maar ook ‘Seal The Tomb Below’, ‘All That Is Evil’ en ‘Anointed In Blood’ zijn niet te versmaden. De plaat kent geen zwakke momenten, en is voor Deicide begrippen redelijk gevarieerd. Satan kan weer trots zijn op z’n discipelen, een top death metal album hebben ze afgeleverd! De band is inmiddels ook al bezig met de opvolger van ‘Overtures Of Blasphemy’, dus daar hoeven we waarschijnlijk niet weer vijf jaar op te wachten!
(80/100) (Century Media)

 

Tracklist: Deicide “Overtures of Blasphemy” (37:54)

 1. One With Satan (3:46)
 2. Crawled From The Shadows (3:20)
 3. Seal The Tomb Below (2:57)
 4. Compliments Of Christ (2:44
 5. All That Is Evil (3:24)
 6. Excommunicated (2:55)
 7. Anointed In Blood (3:18)
 8. Crucified Soul Of Salvation (3:00)
 9. Defying The Sacred (3:30)
 10. Consumed By Hatred (3:02)
 11. Flesh, Power, Dominion (3:33)
 12. Destined To Blasphemy (2:25)
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ