Implore – Subjugate

Facebookrssmail

Implore is een van origine Duitse metal band ontstaan in 2013. Na een tweetal EP’s verscheen in 2015 het debuut album ‘Depopulation’ en na weer een EP vorig jaar kwam op 22 september de opvolger, ‘Subjugate’, uit via Century Media Records. Implore brengt een mix van death metal en grindcore en volgens zanger / bassist Gabriel “Gabbo” Dubko vertalen de heren hum boosheid / ongenoegen in de muziek en teksten. Boosheid en ongenoegen jegens een oneerlijke wereld en het egoïsme in de mensheid. Recepten genoeg voor een agressief stukje muziek.

Implore death metal en grindcore of mixt beide genres in een nummer. Typische snelle death metal nummers als opener ‘Birth Of An Era’ of het nummer ‘Paradox’, snel en agressief met lekkere herkenbare riffs en de schreeuwerige vocalen van bassist Gabriel “Gabbo” Dubko maken het plaatje rond. Supersnelle drums zijn te horen in de grindcore nummers als ‘Loathe’ en ‘Disconnected From Ourselves’. Rauw en agressief en redelijk simpel in opbouw en inhoud. Rustpuntjes kent het album nauwelijks. De veertien nummers, die niet boven de drie minuten, schieten in een sneltrein vaart aan je voorbij en herbergen een lading frustratie van de bovenste plank. Opvallend zijn nummers als ‘Cursed Existence’ waarbij de band een mix van de genres brengt, enerzijds de typische death metal riff en anderzijds het simpele snelle werk wat we van het grindcore genre gewend zijn.

Implore brengt met ‘Subjugate’ een vermakelijk album, een bruut portie schoppen tegen de maatschappij boos en agressief.

(80/100, Century Media Records)

Tracklist:
1. Birth Of An Era (2:46)
2. Loathe (0:50)
3. Cursed Existence (2:15)
4. Paradox (2:06)
5. Disconnected From Ourselves (2:31)
6. Totalitarian (2:12)
7. Patterns To Follow (3:48)
8. Ecocide (2:59)
9. Technology A Justification For Killing (2:42)
10.Cult Of El (2:21)
11.Desolated Winds (2:35)
12.Boundary (0:58)
13.Untouchable Pyramid (2:38)
14.Gazing Beyond (2:54)
15.Manufactured Reality (2:17)*
16.Victims Of The Hollowing (2:04) *
* bonus tracks on the first press of the CD version and the CD included in the LP

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ