Black Lotus – Sons of Saturn

Facebookrssmail

Op 19 oktober zal de band Black Lotus hun debuutalbum uitbrengen via Inverse Records.
De band uit Barcelona maakt een mix van Doom en Heavy Metal.
De titeltrack ‘Sons of Saturn’ is alreeds op single uitgebracht.

De band is in 2015 opgericht door drummer en vocalist Hug Ballesta.
Eind 2017 ging de band de studio om aan het album te werken.

De band opent op ‘Kings’ met een sample onder een echo soundeffect, voordat de stevige muziek zich inzet. Wat de productie van de vocalen betreft zit dit meteen goed: De lead – en backing vocals op deze track zijn mooi in harmonie met elkaar gezongen en vormen samen met de muziek een mooi geheel. Meteen gaat het album verder naar de volgende track ‘Sandstorm’. Welke eerst begint met sound effects van, je raadt het al, storm en onweer. Mooie slow tempo track met een uitstekende, heldere gitaarsolo als bridge.

‘The Pyre’, is een rustige instrumentale track bestaande uit wat drums en een korte gitaarmelodie lijn. ‘Protective Fire’ is een track wat opent met een lekkere gitaar – en bass melodie. Het enigste wat jammer is aan deze track zijn de vocalen die een beetje rechtlijnig en saai klinken. Na deze track volgt met ‘Taurobolium’ meteen weer een intro, bestaande uit alleen maar mystieke soundeffects, in aanloop naar de single en titeltrack ‘Sons of Saturn’.

Deze titeltrack heeft een prima melodieus gitaarspel en tevens een pakkend refrein. Een uitstekende single voor een kanaal als Youtube. Voor Radio Airplay lijkt de track iets minder geschikt vanwege de lengte van de track en dat er qua vocals weinig spannende dingen gebeuren.

De afsluiter van dit album is de elf minuten durende track ‘The Swamp’. De band weet de eerste paar minuten weinig spectaculair te beginnen met wel erg rechtlijnig Gitaar – en Bass spel, maar later weet de band dit op een juiste manier af te wisselen met intervals van stevige gitaren en wat stevigere vocalen. De band rond het album af met de outro ‘Return – To Erebus – Closing’.

Prima debuut voor deze nieuwkomers binnen het Doom Metal subgenre.
Hier en daar klinken de leadvocals iets te rechtlijnig, en daardoor op sommige tracks erg voorspelbaar, maar door de uitstekende productie ervan stoort dat weinig. Ook doordat de muziek prima in mekaar zit en vanwege de interessante soundeffects als intro’s op dit album. Met dit album zou de band veel liefhebbers van goede Doom Metal aanspreken. De band heeft het duidelijk in zich om live te kunnen boeien, en mensen te mobiliseren om dit album te gaan beluisteren. Een tour als voorprogramma van grotere Doom bands zoals Paradise Lost en My Dying Bride zou er met dit album zeer zeker uit te halen zijn.
(80/100) (Inverse Records)

TRACKLIST SONS OF SATURN

  1. Kings
  2. The Sandstorm
  3. The Pyre – intro.
  4. Protective Fire
  5. Taurobolium
  6. Sons of Saturn
  7. The Swamp
  8. Return to Erebus – closing.

LINE UP BLACK LOTUS

Charlie Gotaskull – Rhythm & Lead guitars
Cristian Vil – Bass Guitar, Vocals
Hug Ballesta – Drums, Vocals
Caio Pastore – lead & rhythm guitars (live)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ