Ira Green – RE(be)LIGION

Facebookrssmail

ctyseqrwgaabp5pArianna Carpentieri aka Ira Green is een Italiaanse dame die vorig jaar net voor de finale van The Voice Italy de wedstrijd moest verlaten. Met covers van Black Dogs (Led Zeppelin), Paranoid (Black Sabbath), Back In Black (AC/DC) en Smoke On The Water (Deep Purple) verbaasde ze zowel de jury als het publiek. Diverse labels hadden interesse in Ira, maar de dame wilde haar eigenwijze zelf zijn en besloot om haar debuut te financieren via Crowd Funding met als resultaat ‘RE(be)LIGION’, dat sinds begin oktober verkrijgbaar is.

Op haar debuut trakteert Green haar fans op een onvervalste mix van heavy rock- en grungesongs die ze zelf uit haar pen liet vloeien. Haar rauwe stem zorgt er voor dat je bij wijlen goed moet luisteren om te horen of er werkelijk een dame aan het zingen is. Op ‘You’ve Got The Sun’, waarmee deze rockchick haar album opent, is dat nauwelijks te horen. Ira is zich daar blijkbaar ook van bewust want op het gros van de nummers op deze eersteling mixt ze haar van The Voice bekende grove zangstem met een vrouwelijkere versie waarmee ze een geslaagde combinatie maakt en haar songs een meerwaarde kan geven daar de twee vocalen elkaar goed aanvullen.

Zingt ze op het Nirvana-achtige nummer ‘Hello Good Day’ nog lekker grof, vanaf ‘Gravity Soldier’ komt meer en meer de vrouwelijkere zangstem van Ira bovendrijven. Ook op de single ‘I’m Wrong’ zorgt ze voor een mooie combinatie tussen de twee zangwerelden.

De zangeres weet ook steeds verrassend uit de hoek te komen en haar vocale spectrum optimaal uit te spelen. De dame is ook niet vies om af en toe te experimenteren zoals in ‘You Can’t Control Me’. Origineel is het niet, maar deze 28-jarige deerne weet op haar debuut toch uit te pakken met degelijke composities die menig rockershart sneller zal doen slaan. Hopelijk weet ze ook in deze contreien een hitje te scoren, want dan is haar eitje zeker gebakken.

(8/10, Eigen Beheer)

Tracklist:
You’ve got the sun
Hello good day
Gravity soldier
I’m wrong
Love can stop the rain
I’m still calling you
You can’t control me
Fall asleep
RE(be)LIGION
Light from your eyes
Music’s tramp (Mondo senza regole)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ